Αγία ΠαρασκευήΧαλάνδριΔήμοιΝέαΕιδήσεις

Εκδήλωση στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη στον Τύμβο του Μαραθώνα

Οι Επιτροπές Ειρήνης Χαλανδρίου και Αγίας Παρασκευής (μέλη της ΕΕΔΥΕ) προσκαλού σε εκδήλωση στον Τύμβο του Μαραθώνα στις 22 Μαΐου 2023, στις 6.30 το απόγευμα, τιμώντας τη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.

«Στις 22 Μάη συμπληρώνονται 60 χρόνια από τη μέρα της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη, γιατρού, βαλκανιονίκη, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και αντιπροέδρου της ΕΕΔΥΕ, στη Θεσσαλονίκη. Ο Γρηγόρης Λαμπράκης δολοφονήθηκε από τους παρακρατικούς μηχανισμούς του επίσημου μετεμφυλιακού κράτους και το παλάτι, γιατί αγωνιζόταν ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους που προκαλεί, για την ειρήνη, τη φιλία και τη συνεργασία των λαών. Οι αγώνες και η θυσία του έχουν συνδεθεί αδιάρρηκτα με τους αγώνες του λαού μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για την κοινωνική δικαιοσύνη και την ειρήνη. Σήμερα η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του είναι η συνέχιση του αγώνα για τα ιδανικά για τα οποία θυσιάστηκαν αυτός και τόσοι άλλοι αγωνιστές του λαϊκού κινήματος» αναφέρουν στην πρόσκλησή τους οι διοργανωτές.

Η ΕΕΔΥΕ τιμώντας τη μνήμη του οργανώνει τη Δευτέρα 22 Μάη στις 6,30μμ εκδήλωση στον τύμβο του Μαραθώνα Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Μουσείο Μαραθώνιου Δρόμου.

Όποιος ενδιαφέρεται για μεταφορά στον Τύμβο μπορεί να επικοινωνήσει στον τηλ. αριθμό 6937 028589.

Show More

Related Articles

Back to top button