Αγία Παρασκευή

Όταν ο Σκάι παρουσιάζει ημερίδες υπέρ των Πρεσπών

...που διοργανώνει ο Όμιλος Αλαφούζου

Είναι δυνατόν να υπάρχει κοινό έδαφος μεταξύ στη στάση Μητσοτάκη και στη στάση Πάιατ για τα Βαλκάνια μετά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών για το Μακεδονικό; Για την ελληνική «επιχειρηματικότητα» και μιντιοκρατία, και τους δικούς τους υπολογισμούς, όλα γίνονται!
Η πλευρά Αλαφούζου που «τα δίνει όλα» για να δει τον  αρχηγό της ΝΔ πρωθυπουργό, παρέχοντάς του διαρκή προβολή και στήριξη (και) στο Μακεδονικό, την ίδια στιγμή, παρουσιάζει ημερίδες και φτιάχνει θέματα ανάδειξης των ευκαιριών που ανοίγει στον τομέα της ενέργειας στα Βαλκάνια η κατά τα άλλα σφοδρά κατακρινόμενη από τα μέσα του μιντιακού ομίλου τους  κυβερνητική επίλυση του εθνικού ζητήματος με τη νέα ονομασία της γειτονικής χώρας ως «Βόρεια Μακεδονία». Όταν, φυσικά, πρόκειται για την προβολή των σχετικών θέσεων του αγαπημένου τους Τζέφρι Πάιατ, πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα και πρόσωπο κλειδί στην ασκούμενη πολιτική τους  από τη ΝΑ Ευρώπη ως τη Μέση Ανατολή.
Μάλιστα, με ιδιαίτερη μαεστρία σχετικό δημοσίευμα, ενώ παρατηρεί τις μέχρι χθες διαφορές των δύο παραγόντων στο θέμα, υπογραμμίζει την… προοπτική συνεργασίας τους στο κοντινό μέλλον, με βάση τα περί την ενέργεια συμφέροντα που γίνονται πιο ελκυστικά πια στην περιοχή!
Αναφέρει χαρακτηριστικά σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας του ΣΚΑΊ´ που παρουσιάζει τις δηλώσεις Πάιατ στο Athens Energy Forum το οποίο χορηγός ειναι  ο Όμιλος Αλαφούζου:

“Πολύ σημαντική για τη σταθερότητα και την πρόοδο της περιοχής των Βαλκανίων χαρακτήρισε τη συμφωνία ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας σε φόρουμ για την ενέργεια.

Πρόσθεσε πως η συμφωνία αυτή θα βοηθήσει την Ελλάδα να αξιοποιήσει τις οικονομικές δυνατότητες που θα της προσφέρει σε ό,τι αφορά στις σχέσεις της με τη γειτονική χώρα.

Ο κ Πάιατ αναφέρθηκε και στη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στη συμφωνία, αναγνωρίζοντας ότι αυτή είναι αρνητική.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι είναι θετική η πρόθεση του προέδρου της ΝΔ να κοιτάξει πλέον το μέλλον όπως έχει πει και ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης.»

Άλλωστε το καλό σερβίρισμα της είδησης είναι που μετράει! Ή αλλιώς, όταν η ενημέρωση περνάει, όχι απλώς σε άλλη διάσταση, αλλά σε άλλον γαλαξία…

 

V

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button