ΒριλήσσιαΠολιτική

Υποψήφιος Δήμαρχος ο Κ. Βαφειάδης – Πυρά από Κ. Πολίτη  

 

Επικεφαλής της διοικούσας παράταξης «Δήμος Δημιουργίας» θα είναι στις εκλογές του Οκτωβρίου, ο νυν, μεταβατικός Δήμαρχος, Κώστας Βαφειάδης μετά την εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή με τη συμμετοχή μελών του συνδυασμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δημάρχου Βριλησσίων, έλαβε 33 ψήφους ενώ υπήρξε ένα λευκό κι ένα άκυρο.

Κ. Βαφειάδης

Ο Κ. Βαφειάδης μετά την εκλογή του δήλωσε: «Ευχαριστώ όλα τα μέλη της παράταξης για την ενωτική στάση που επέδειξαν. Πρόθεσή μου είναι η συνοχή και όχι η αντιπαράθεση και ο κατακερματισμός δυνάμεων.

Αναλαμβάνω την ευθύνη να μπω επικεφαλής για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, ως πρώτος μεταξύ ίσων, δίνοντας έμφαση στη συλλογικότητα και τη συνένωση δυνάμεων – στοιχεία σταθερότητας και επιτυχούς διεκδίκησης μιας καλύτερης μέρας για την πόλη. Απευθύνω κάλεσμα σε όλους τους ενεργούς δημότες για συστράτευση στο νέο κύκλο που ανοίγουμε σήμερα όλοι μαζί για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα για τα Βριλήσσια και τους Βριλησσιώτες».

ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Δεν συμμετείχαν στη διαδικασία ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Απόστολος Λύτρας και ο πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Πάνος Φυκίρης, όπως και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Βούλα Αρσένη η οποία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, την αυτόνομη κάθοδο της ως υποψήφια Δήμαρχος.

ΟΞΥΤΑΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ Κ. ΠΟΛΙΤΗ

Κ. Πολίτης

Την τελευταία στιγμή απέσυρε την υποψηφιότητα του ιστορικό αυτοδιοικητικό στέλεχος Κώστας Πολίτης ο οποίος με ανοιχτή επιστολή του αμφισβήτησε ευθέως την νομιμότητα και τη διαφάνεια της ψηφοφορίας.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Πολίτη:

“Ανοιχτή επιστολή προς τον επικεφαλής της παράταξης «Βριλήσσια – Δήμος Δημιουργίας» και τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής

Αξιότιμοι κύριοι,

Απευθύνομαι σ’ εσάς όχι μόνο με αίσθηση ευθύνης, επίγνωσης και σεβασμού, προς την αλήθεια, τη δημοκρατική νομιμότητα και την πλήρη διαφάνεια των ενεργειών που πρέπει να διακρίνει αυτούς οι οποίοι μετέχουν στα κοινά της πόλης.

Απευθύνομαι σ’ εσάς γιατί θεωρώ ότι ο δημοτικός συνδυασμός και όχι «παράταξη», όπως εσείς την ονομάζεται ή θέλετε να την μεταλλάξετε, έχει σήμερα ανάγκη ΕΝΟΤΗΤΑΣ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ τόσο μεταξύ των μελών της όσο και με τους δημότες μας γιατί  αυτό πιστεύω ότι είναι το μοναδικό αποτελεσματικό μέσο για την επίλυση των θεμάτων της πόλης μας.

Αυτό ήταν και το κυρίαρχο μήνυμα που τονίσθηκε, κατά τη διεξαγωγή της συνέλευσης την Κυριακή 28/5/2023.

Ο  πρώην δήμαρχος  κ. Ξ.  Μαννιατογιάννης είπε χαρακτηριστικά ότι η απουσία της κας. Αρσένη είναι σαν «να μας έχει κοπεί το ένα μας χέρι». Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Μαυραγάνης μίλησε για την ενότητα και μάλιστα είπε ότι ο δημοτικός αυτός συνδυασμός ολοκλήρωσε τον κύκλο του. Και άλλα μέλη μίλησαν στην ίδια κατεύθυνση και μάλιστα πρότειναν  και τη δημιουργία επιτροπής για να λειτουργήσει και αυτή προς την ίδια κατεύθυνση.

Αξιότιμοι κύριοι,

Προς αυτή την κατεύθυνση ανέπτυξα και τις δικές μου απόψεις και μάλιστα επειδή κατέθεσα και ουσιαστικές ενστάσεις επί της νομιμότητας και διαφάνειας της διαδικασίας απέσυρα την υποψηφιότητά μου και απείχα από την ψηφοφορία. Το πλήρες κείμενο των απόψεών αυτών βρίσκεται στα πρακτικά της συνέλευσης.

Δυστυχώς όμως διαβάζοντας αυτά τα πρακτικά διαπιστώνει κανείς ότι κάποιος  για να επιτύχει τον προσωποκεντρικό του στόχο οδήγησε τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής σε ένα τραγικό και αντιδημοκρατικό λάθος:

Αφού ενώ υπήρχε ένας υποψήφιος, υπήρχε θετικό αποτέλεσμα,  υπέρ αυτού του υποψήφιου,  στη συνέχεια αυτό «εμπλουτίσθηκε» και με ψήφους «προϊόν» παράνομης διαδικασίας και αντιδημοκρατικής λειτουργίας, για άγνωστους αλλά ίσως προφανείς λόγους.

Το λάθος αυτό αποδεικνύεται προαποφασισμένο και εσκεμμένο και για τους εξής αποδεδειγμένους λόγους:

α) Το ηλεκτρονικό μήνυμα στις 10.16 της ίδιας ημέρας με θέμα «ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ (ως προς το mail )» συνηγορούσε σε αυτήν την απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη  αντιδημοκρατική διαδικασία και

β) Όταν κατήγγειλα αυτή τη  διαδικασία, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, όλοι συμφώνησαν να μην πραγματοποιηθεί αλλά και πάλι για άγνωστους αλλά ίσως προφανείς λόγους έγινε.

Αξιότιμοι κύριοι,

Αυτή η  ψευδεπίγραφη διαδικασία δημοκρατικής και  κοινωνικής  νομιμοποίησης με μοναδικό σκοπό να δώσει άλλοθι και «πιστοποιητικό εκλογής» στην επιδίωξη προσωπικών επιλογών ήταν απαράδεκτη, κατακριτέα και σίγουρα δεν ήταν αναγκαία για την εκλογή του Κ. Βαφειάδη. Και σίγουρα δεν  συμπορεύεται με το μήνυμα ενότητας ως νέου επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού που ακολούθησε την εκλογή του.

Ως ένας απλά ενεργός και  μαχόμενος πολίτης, μέλος του δημοτικού συνδυασμού, εύχομαι στον κ.  Κ. Βαφειάδη καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο του και  ελπίζω σύντομα να φανούν τα αποτελέσματα της  συνέπειας λόγων και πράξεων του.

Με εκτίμηση

Κ. Πολίτης”

 

Show More

Related Articles

Back to top button