Απόψεις

Υπερ…κλοπές

 

Φτάσαμε μέσα Νοεμβρίου, έχουν περάσει πάνω από 12 μήνες από τότε που ξεκίνησε το ξέφρενο ράλι της ακρίβειας και του πληθωρισμού, πέρασαν και περίπου 8 μήνες από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος-άλλοθι του Πούτιν στην Ουκρανία κι ακόμα οι εταιρείες πάροχοι ρεύματος, οι έλληνες ολιγάρχες δηλαδή, συνεχίζουν να απολαμβάνουν υψηλότατα κέρδη, οι έλληνες πολίτες, να πληρώνουν ακριβότατο ρεύμα και κανείς να μη κάνει κάτι ώστε να σταματήσει το μακελειό.

Δείτε για παράδειγμα: Ξεκίνησαν να μιλούν για φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών πέρσι το Πάσχα. Χρειάστηκε να φτάσουμε στον Σεπτέμβρη για να κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση και κοντεύουμε Χριστούγεννα κι ακόμα δεν έχουν εισπράξει ούτε ευρώ.

Τον Μάιο έλεγαν ότι θα εισπράξει το δημόσιο 930 εκατ. ευρώ από τις εταιρείες. Τον Σεπτέμβριο το έκαναν 430 εκατομμύρια ευρώ και λίγες μέρες πριν το προσδιόρισαν στα 300 εκατ. ευρώ. Μέχρι να φτάσουμε στην Άνοιξη, θα το φτάσουν στο μηδέν.

Την ίδια στιγμή, το Κράτος συνεχίζει να βγάζει από τα ταμεία τα χρήματα των φορολογουμένων για να τα δώσει στους παρόχους, μέσω των «επιδοτήσεων» στο ρεύμα και για να έρχονται σε εμάς πιο φτηνοί οι λογαριασμοί. Ποιος θα πληρώσει πάλι τον λογαριασμό;

Α… κι εκείνο το πλαφόν που λέγανε ότι θα βάλουν στις τιμές και το απαιτούσαμε από την ΕΕ να το επιβάλει σε όλους, τι απέγινε; Είδατε εσείς κανένα πλαφόν να κυκλοφορεί;

Μια θράκα ολιγάρχες και golden boys πλουτίζουν εις βάρος των περισσοτέρων ελλήνων και κανείς μα κανείς δεν τους σταματά. Μόνο λόγια λένε αλλά κανείς δεν βιάζεται να βάλει ένα φρένο στις… υπερ-κλοπές. Μόνο που οι πολίτες δεν έχουν άλλο χρόνο.

V

Show More

Related Articles

Back to top button