Αγία Παρασκευή

Ένα εκατ. ευρώ για το τίποτα, «πετάει» ο Β. Ζορμπάς

Για «εγκληματική» απαξίωση της πλατείας Αγ. Ιωάννη κατηγορεί τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, ο επικεφαλής της παράταξης «Νίκη των Πολιτών» και πρώην Δήμαρχος, Γιάννης Σταθόπουλος.

Β. Ζορμπάς
Β. Ζορμπάς

Η διοίκηση του Δήμου Αγ. Παρασκευής προχωρά σε δημοπράτηση της συντήρησης της πλατείας με προυπολογισμό 1 εκατ. ευρώ, αλλά τρία χρόνια πριν προχώρησε στην ακύρωση του έργου ανάπλασης που είχε προωθήσει η προηγούμενη διοίκηση Σταθόπουλου, που θα κόστιζε φθηνότερα αλλά προέβλεπε μεγαλύτερες και ριζικές παρεμβάσεις.

Γ. Σταθόπουλος

Ο κ. Σταθόπουλος ανέφερε τα εξης:

Σχεδιάσαμε και δημοπρατήσαμε για τους κατοίκους του Αϊ Γιάννη ένα έργο που το χρωστούσαμε. Ήταν μια άψογη ανάπλαση της Πλατείας Αγίου Ιωάννου. Το οφείλαμε στην περιοχή.

Ως γνωστό ο νυν Δήμαρχος ουδέποτε ασχολήθηκε με το πρόβλημα της Πλατείας, στην πρώτη του θητεία 2011-14. Το 2019, το πρώτο που έκανε, όταν εξελέγη πάλι δήμαρχος, ήταν η ακύρωση ανάπλασης της πλατείας. Στη συνέχεια, ως γνωστόν, κατηγόρησε τους νεολαίους που συχνάζουν εκεί ως ναρκομανείς και έφερε τα ΜΑΤ! Σήμερα, λίγους μήνες πριν τις επόμενες δημοτικές εκλογές και αφού πέρασαν τρία χρόνια πλήρους απραξίας του, δημοπρατεί έργο πολύ «φτωχής» συντήρησης της Πλατείας, για να έχει κάτι να λέει, στους κατοίκους της περιοχής προεκλογικά.

“σχέδιο Σταθόπουλου”

Τι θα γινόταν αν δεν έκανε την “εγκληματική” ακύρωση του έργου μας:

  • Η πλατεία θα γινόταν εξωστρεφής γιατί θα υπήρχε πρόσβαση απ’ όλους τους γύρω δρόμους. Στο σχέδιο Ζορμπά παραμένει η γνωστή κλειστή εσωστρεφής πλατεία.
  • Θα κατασκευαζόταν υποδαπέδιο πρωτοποριακό σιντριβάνι.
  • Το σχέδιο Ζορμπά δεν έχει σιντριβάνι (έχουν όλες οι σύγχρονες πλατείες).
  • Τα υλικά ανάπλασης του έργου μας ήταν χυτό βοτσαλωτό δάπεδο, γρανίτες και μάρμαρα. Τώρα είναι απλές πλάκες πεζοδρομίου.
  • Προβλέπαμε πλήρες αποχετευτικό σύστημα όμβριων της πλατείας. Τώρα αυτό δεν υπάρχει.
  • Το κυριότερο: Το έργο μας άνοιγε την είσοδο -το κοίλο της πλατείας- σαν μεγάλο πέταλο, έτσι ώστε να είναι ορατή, ζωντανή και λειτουργική χωρίς «κρυφά» σημεία. Να συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου αλλά σε ανοικτό χώρο, ορατό σε όλους.

Ο νυν δήμαρχος προχωρά σε μια απλή συντήρηση με απόλυτη προχειρότητα, όπως αντιμετωπίζει όλα σχεδόν τα έργα, π.χ. “Κολυμβητήριο”, με λανθασμένο μοντέλο και ανεπαρκείς μελέτες ή το «Αθλητικό Κέντρο Πευκακίων», με τον πολιτιστικό χώρο του πάρκου “Στ. Κώτσης”, που έγιναν μελέτες για να μείνουν στο συρτάρι.

Γυρνάει έτσι “την πλάτη του” στα προβλήματα του κόσμου και κρατάει το ίδιο μοντέλο πλατείας, με πενιχρές αλλαγές (προβλέπει τη δεύτερη παιδική χαρά που σχεδιάσαμε) και κόστος ένα εκατομμύριο ευρώ!

Όμως η πλατεία Αϊ Γιάννη ανήκει στους κατοίκους του και το σχέδιο Ζορμπά είναι αναντίστοιχο και κατώτερο των αναγκών της περιοχής».

 

Show More

Related Articles

Back to top button