ΘέατροΝέαΕιδήσεις

Η Ελένη Σκότη σκηνοθετεί τη Pavlina Styl στο ”4.48 Psychosis” της Σάρα Κέιν στο Θέατρο Επί Κολωνώ

Η performer Pavlina Styl παρουσιάζει μια διασκευή βασισμένη στον παραληρηματικό θεατρικό μονόλογο ”4.48 Psychosis” της Σάρα Κέιν σε σκηνοθετική επιμέλεια της Ελένης Σκότη. Η παράσταση παρουσιάζεται στο Επί Κολωνώ από τις 12 Μαΐου έως τις 27 Μαΐου.

Μια αφιερωματική παράσταση που ενώνει το κύκνειο άσμα της αυτόχειρος Βρετανίδας συγγραφέως με τις φωνές των Judie Garland, Amy Winehouse, Dalida, Marilyn Monroe, Edith Piaf, όπου η ζωή και ο θάνατός τους συνδέεται με το σκοτεινό ποιητικό της έργο. Ένα έργο κραυγής για τη ζωή, λύτρωσης από μια αφόρητη ζωή, επιθυμία για μια άλλη ζωή.

Το ”4.48 Psychosis” μοιάζει να είναι ο αγωνιώδης επιθανάτιος ρόγχος της Sarah Kane αφού ένα χρόνο μετά την συγγραφή του θα αυτοκτονήσει στην ψυχιατρική κλινική όπου νοσηλευόταν με βαριά κατάθλιψη.

Προσπαθώντας να ισορροπήσει μεταξύ του θέλω και δεν θέλω, ναι αλλά όχι, υπακούω αλλά αντιδρώ, ο διαταραγμένος ψυχισμός της Sarah Kane, εγκλωβίζεται σε ένα φαύλο κύκλο διπλών μηνυμάτων, με δυσνόητες συμπεριφορές, που ενδύονται τον γυμνό ρεαλισμό της παράνοιας, φέρνοντας συγκρούσεις, απελπισία, πόνο, και ματαίωση.

Από την άλλη, οι παγκοσμίου φήμης ερμηνεύτριες παρά την αυτοκαταστροφική τους διάθεση και την συνειδητή ή ασυνείδητη απόφαση τους να κόψουν το νήμα της ζωής τους, ζωντανεύουν μέσα από τα τραγούδια τους, δίνοντας την δική τους συμβολιστική σημειολογία.

Συντελεστές

Μετάφραση: Mαρία Ροδοπούλου

Διασκευή – Δραματουργική επεξεργασία: Pavlina Styl

Σκηνοθετική επιμέλεια: Ελένη Σκότη

Κίνηση: Μόνικα Κολοκοτρώνη

Σκηνογραφική επιμέλεια – Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα

Φωτισμοί – Trailer: Νύσος Βασιλόπουλος

Sound Design: Pavlina Styl, Μαριλένα Ορφανού

Φωτογραφίες παράστασης: Τζοάννα Βρακά

Μοντάζ: Σταύρος Μαρκουλάκης

Αφίσα Παράστασης: Στέλιος Τριχαντήρης

Performer: Pavlina Styl

Ηχογραφημένη φωνή Ψυχιάτρου: Εβελίνα Αραπίδη

Εισιτήρια

Τιμές:

Κανονικό: 14,00€

Φοιτητικό, Ανέργων, Άνω των 65: 12,00€

Ατέλεια: 7,00€

Προπώληση

Στο ταμείο του Επί Κολωνώ

210 5138067

viva.gr

Πηγή: elculture.gr

Show More

Related Articles

Back to top button