Βριλήσσια

Την κυριότητα των ακινήτων που πάνε στο Υπερταμείο ζητά ο Δήμος Βριλησσίων

 

Βροντερό “όχι” κατά της πρόσφατης κυβερνητικής απόφασης που στέλνει όλα τα δημόσια ακίνητα στο Υπερταμείο.

Την άμεση ανάκληση της πρόσφατης υπουργικής απόφασης που εκχωρεί το σύνολο των δημοσίων ακινήτων στο Υπερταμείο, ζητεί ο Δήμος Βριλησσίων με βάση απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που συνεδρίασε στις 10 Οκτωβρίου και υπερψήφισε την σχετική πρόταση της παράταξης του Δημάρχου Ξένου Μανιατογιάννη.

Ο Δήμος Βριλησσίων διεκδικεί την κυριότητα και την πλήρη ευθύνη για την αξιοποίηση των 24 δημοσίων χώρων και εκτάσεων που βρίσκονται εντός των ορίων του και περιλαμβάνονται στην σχετική υπουργική απόφαση. Απαιτεί ακόμη την παραχώρηση κατά πλήρη κυριότητα της έκτασης της πρώην Ναυτικής Βάσης και καλεί τους δημότες να στηρίξουν τις διεκδικήσεις και να αγωνιστούν συλλογικά “για την διασφάλιση του δημοσίου χαρακτήρα όλων των ακινήτων και εκτάσεων”.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Βριλησσίων:

Καταγγέλλουμε την παράδοση των δημόσιων ακινήτων των Βριλησσίων και απαιτούμε την άμεση απόδοση της κυριότητάς τους στο Δήμο Βριλησσίων.

 

Με βάση τις πρόσφατες “εν κρυπτώ και παραβύστω” ληφθείσες κυβερνητικές αποφάσεις για εκχώρηση δημόσιων ακινήτων, με σκοπό την οικονομική αξιοποίησή τους, στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. της Ε.Ε.ΣΥ.Π-«Υπεραταμείο» (Απόφαση ΥΠΟΙΚ με ΦΕΚ τΒ΄, 2320 της 19.06.2018 και ΦΕΚ τA’, 94/27.05.2016, με τίτλο « Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις» και ειδικότερα την συμπερίληψη ακινήτων στα όρια του Δήμου Βριλησσίων, σε κάποια εκ των οποίων μάλιστα υπάρχει ήδη δημοτική χρήση, κι ενώ τα υπόλοιπα είναι από χρόνια διεκδικούμενα από το Δήμο Βριλησσίων, καταγγέλλουμε την παράδοση των δημόσιων ακινήτων της περιοχής μας και ζητάμε την άμεση απόδοση της πλήρους κυριότητάς τους στο Δήμο Βριλησσίων για τις ανάγκες ανάπτυξης της τοπικής μας κοινωνίας.

Καταγγέλλουμε, παράλληλα, τα δραματικά αρνητικά αποτελέσματα που δημιουργούνται από την ενέργεια αυτή στη λειτουργία και στον αναπτυξιακό σχεδιασμό όχι μόνο του δήμου μας, αλλά και των υπολοίπων Ο.Τ.Α.

Ταυτόχρονα δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση απερίφραστα ότι έχουμε:

• Τη δυνατότητα εκ μέρους του Δήμου Βριλησσίων συντήρησης, αξιοποίησης και ανάπτυξης των συγκεκριμένων δημοσίων ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων του.

• Τη θέληση του Δήμου , όπως αυτή έχει εκφρασθεί ήδη μέχρι τώρα από τη Δημοτική αρχή, ώστε οι δημόσιοι αυτοί χώροι να επιλύσουν σύγχρονες ανάγκες της πόλης και των δημοτών της στη βάση ενός σχεδίου βιώσιμης ανάπτυξης.

• Το θεσμικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σύμφωνα με τον οποίο από τη στιγμή που είναι προς παραχώρηση συγκεκριμένοι δημόσιοι χώροι μιας πόλης για αξιοποίηση και ανάπτυξη, ο καταλληλότερος φορέας για να διαχειριστεί το παρόν και το μέλλον τους είναι ο Δήμος και η ίδια η τοπική κοινωνία. Οι Ο.Τ.Α. δεν χρειάζονται καμία είδους κηδεμονία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βριλησσίων στη συνεδρίαση της 10 Οκτωβρίου 2018, με βάση την παραπάνω κατάσταση αλλά και τη διεξοδική συζήτηση που ακολούθησε αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα εξής:

• Ζητεί την άμεση ανάκληση της Υπουργικής απόφασης στο σύνολό της και την άμεση αναστολή εφαρμογή της.

• Διεκδικεί την κυριότητα και την πλήρη ευθύνη αξιοποίησης και ανάπτυξης από το δήμο μας του συνόλου των (24) δημόσιων χώρων και εκτάσεων της σχετικής απόφασης τα οποία βρίσκονται σε οικιστικές ή δασικές περιοχές του Δήμου Βριλησσίων

• Απαιτεί την άμεση εκκίνηση διαδικασιών εκ μέρους των αρμοδίων οργάνων για την παραχώρηση κατά κυριότητα της έκτασης της πρώην βάσης του Ναυτικού προκειμένου να μπορεί η Δημοτική αρχή να σχεδιάσει και

• Είναι ώρα αγώνα και όχι ώρα παραίτησης. Για το λόγο αυτό καλούμε όλες τις συλλογικότητες και φορείς καθώς τους δημότες της πόλης μας, συλλογικά και υπεύθυνα, να αγωνιστούν μαζί με συνέπεια και συνέχεια ώστε να διασφαλίσουμε όχι μόνον τον δημόσιο χαρακτήρα όλων των επίμαχων δημόσιων ακινήτων αλλά και της μεταβίβασης του κατά πλήρη κυριότητα, όλων των υπόλοιπων χώρων που βρίσκονται στην πόλη μας για αναπτυξιακούς σκοπούς, προς όφελος της τοπική μας κοινωνίας, του κάθε πολίτη.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button