ΚοινωνίαΖητείται Παρόν

Τα επιδόματα τα παίρνουν οι έχοντες

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα φορολογικά στοιχεία, προκύπτει ότι κάθε χρόνο περίπου το 60% των φορολογουμένων, δηλώνει εισόδημα έως 10.000 ευρώ.

Από αυτούς, οι 7 στους 10 δηλώνουν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα!

Είναι γνωστό άλλωστε πως η νομοθεσία δίνει το δικαίωμα στους επαγγελματίες να «κρύβουν» εισοδήματα.

Κι έτσι βλέπουμε επιχειρηματίες, δικηγόρους, μεγαλογιατρούς, μεγαλομηχανικούς και γενικά… μεγαλοτέτοιους, να ζουν ζωή χαρισάμενη, δηλώνοντας εισοδήματα της πείνας.

Οι μόνοι που δηλώνουν πραγματικά όσα παίρνουν -γιατί δεν μπορούν να κάνουν κι αλλιώς- είναι οι μισθωτοί.

Τελικά, ποιοι παίρνουν τα επιδόματα που λανσάρει το επιτελικό κράτος;

Οι λαθρεπιβάτες της κοινωνικής ζωής. Έχοντες που κρύβουν τα λεφτά τους. Κι έτσι παίρνουν πρώτη θέση και στα επιδόματα αλλά και σε κάθε κοινωνική πολιτική. Είναι οι πρώτοι που παίρνουν θέσεις σε παιδικούς σταθμούς για να πηγαίνουν τα παιδιά τους με Καγιεν, αφήνοντας τους μισθωτούς που πραγματικά εχουν ανάγκη, εκτός ωφελειών αφού οι δύσμοιροι, αναγκαστικά εμφανίζονται ως μεγαλοεισοδηματίες.

Κι αυτό είναι εξοργιστικό και προσβάλει όσους πραγματικά έχουν ανάγκη. Προσβάλλει τους συνεπείς φορολογούμενους. Προσβάλλει εκείνους που μένουν σε ενοίκιο, χωρίς να θεωρείται αυτό κριτήριο για να ενταχθούν στα επιδόματα κοινωνικής πολιτικής.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της απαράδεκτης νομοθεσίας να φορολογούμαστε με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα και όχι με βάση την περιουσία. Εκείνο το έρμο το περιουσιολόγιο που έλεγαν ότι θα εφαρμόσουν, κάπου ξεχάστηκε. Έτσι πληρώνει η πλέμπα και η αφρόκρεμα κοροϊδεύει και ζει στις πλάτες των άλλων.

Όσο  για το ένα ακόμα επίδομα των 22 ευρώ που μας έταξε η κυβέρνηση, δεν έχουμε παρά να θυμίσουμε τα λόγια του ίδιου του Πρωθυπουργού που πριν γίνει Πρωθυπουργός υποστήριζε με πάθος ότι τα επιδόματα είναι μιζέρια, προσβλητική ελεημοσύνη και διαιώνιση της φτώχιας.

Αυτό ακριβώς που κάνει τώρα. Τι κρίμα;

V

Show More

Related Articles

Back to top button