Αγία ΠαρασκευήΚοινωνία

Διαλύθηκε η σύμβαση για το νέο Δημαρχείο – Μεγάλες ευθύνες του Δημάρχου – Έκκληση της αντιπολίτευσης στον Πατούλη, να “σώσει” το έργο

Με απόφαση της Περιφέρειας στις 15 Δεκεμβρίου διαλύεται η σύμβαση για την ανέγερση του νέου Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής, θέτοντας στον αέρα το έργο.

μακέτα νέου Δημαρχείου

Ο λόγος σύμφωνα με το έγγραφο είναι ότι “από τις 30-08-2022 που έγινε η Ειδική Δήλωση Διακοπής και μέχρι και σήμερα 15/12, δεν έχει υπογραφεί η 1η Συμπληρωματική Σύμβαση του έργου, ύψους περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

 

 

Β. Ζορμπάς
Β. Ζορμπάς

Η αντιπολίτευση επιρρίπτει πλήρως την ευθύνη στον Δήμαρχο Β. Ζορμπά, κάνοντας λόγο για “χονδροειδή λάθη και χειρισμούς που οδήγησαν στο Βατερλό του νέου Δημαρχείου”.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Ζορμπάς είχε δεσμευτεί ότι ο Δήμος θα έβρισκε λύση στο πρόβλημα της πρόσθετης χρηματοδότησης, αλλά εν τέλει οι παρακλήσεις του προς την κυβέρνηση δεν έπιασαν τόπο.

Τώρα η αντιπολίτευση απευθύνει έκκληση στον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη να σώσει εκείνος το έργο, αναλαμβάνοντας η Περιφέρεια να καλύψει το πρόσθετο κόστος.

Ο πρώην Δήμαρχος, Γιάννης Σταθόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων:

Γ. Σταθόπουλος

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η απαίτηση του εργολάβου κάλεσα σε ενωτική συσπείρωση και δραστικές ενέργειες του Δήμου. Αντί αυτού ακολούθησε απραξία, δεν συνεδρίασε ούτε μια φορά η Επιτροπή Μηχανικών για να μελετήσει το θέμα και να προτείνει λύσεις και καταλήξαμε στη συνέντευξη του κ. Ζορμπά.

Οφείλω, μετά από αυτή την τελευταία λυπηρή εξέλιξη, να καλέσω την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, την ύστατη στιγμή, να αναλάβουν πρωτοβουλία ώστε να μην επικυρωθεί η απόφαση και να αναζητηθεί λύση διευθέτησης του προβλήματος. Καλώ, προσωπικά, τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη να υπερασπίσει το έργο και την Αγία Παρασκευή.”

Στο ίδιο μήκος και ο επικεφαλής της παράταξης Νέα Αρχή, Γιάννης Οικονόμου:

Γ. Οικονόμου

Η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν μπορεί να δεσμεύει άλλο, με αποτυχίες και κακούς χειρισμούς το μέλλον αυτής της πόλης.

Κάνουμε έκκληση στην Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά στον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, να καλέσει την παράταξή μας με τα εξειδικευμένα στελέχη μας, για να προτείνουμε λύσεις επανέναρξης του έργου, στα πλαίσια των δυνατοτήτων που παρέχει η Νομοθεσία. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, ούτε για πειραματισμούς και νέες άστοχες κινήσεις.

Κάνουμε έκκληση και στον απερχόμενο δήμαρχο να αναθεωρήσει τη στάση του και αυτή την υστάτη στιγμή να μας ακούσει. Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει κατανοητό και αποδεκτό, αντί να διαιωνίζεται αυτή η θλιβερή κατάσταση της αποτυχίας, της ασυδοσίας, της κακοδιοίκησης και του αυταρχισμού που φορτώνει την πόλη μας με ανυπέρβλητα προβλήματα, ας υπάρξει μία γενναία πράξη ανάληψης ευθύνης: Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ».

 

Show More

Related Articles

Back to top button