ΚοινωνίαΔήμοιΝέαΕιδήσεις

Σωματείο Εργαζομένων Λυκόβρυσης – Πεύκης: “Καμία απόλυση στην Κοινωφελή”

Το Σωματείο Εργαζομένων Λυκόβρυσης – Πεύκης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε ότι θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση των εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία, στις 11 Ιανουαρίου και ζήτησε παράλληλα να μην υπάρξει καμία απόλυση.

Το Σωματείο Εργαζομένων Λυκόβρυσης – Πεύκης αναφέρει σχετικά:

«50 εργαζόμενοι με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στον Δήμο μας και 25.000 σε όλο τη χώρα στο δημόσιο είναι αντιμέτωποι με την απόλυση, που στις σημερινές συνθήκες της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχιας ισοδυναμεί με καταδίκη.

Οι συνάδελφοι ξέρουν το γολγοθά της ανεργίας αφού είναι κατά βάση μακροχρόνια άνεργοι και μέλη πολύτεκνων οικογενειών, εργάζονται για 611 ευρώ τον μήνα, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία δεν δικαιούται ούτε το πενιχρό επίδομα ανεργίας.

Μάλιστα η κυβέρνηση δηλώνει με βεβαιότητα ότι είναι η τελευταία φορά εφαρμογής του προγράμματος, ανοίγοντας το δρόμο για ένα μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων δημοτικών υπηρεσιών, με ευθύνη των δημοτικών αρχών, που τόσα χρόνια έχουν αρκεστεί να μπαλώνουν τρύπες με τέτοια προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, να καλύπτουν τις τεράστιες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, χωρίς να διεκδικούν προσλήψεις μονίμων εργαζομένων. Πώς άραγε θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε συνθήκες πανδημίας χωρίς σχολικές καθαρίστριες, οι διοικητικές υπηρεσίες που στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού, το πράσινο, τα τεχνικά συνεργία και η καθαριότητα που οι συνάδελφοι εκτελούν όλες τις βοηθητικές εργασίες και όχι μόνο.

Σε καλούμε να ξεσηκωθείς. Να επιλέξεις τον δρόμο του αγώνα για την εργασία σου και τη ζωή σου.

Να συμμετέχεις μαζικά στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση του σωματείου μας, του κλαδικού Συνδικάτου των ΟΤΑ Αττικής, σωματείων της Περιφέρειας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Δήμων της Αττικής.

Διεκδικούμε:

  • Καμία απόλυση εργαζομένου στη κοινωφελή εργασία.
  • Επίδομα ανεργίας για όλους για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.
  • Συνταξιοδοτική αναγνώριση της ανεργίας.
  • Να σταματήσει το αίσχος των αναστολών εργασίας, όταν δεν λειτουργεί η υπηρεσία που εργάζονται οι συνάδελφοι.
  • Κατάργηση των προγραμμάτων της φτώχειας και της μιζέριας – μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας.

Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς».

Show More

Related Articles

Back to top button