ΠολιτισμόςΚινηματογράφοςΝέαΕιδήσεις

“Η Φάλαινα”: Η βραβευμένη ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι έκανε πρεμιέρα και πρέπει να τη δεις

Με μια εξαιρετική ταινία που θα σε καθηλώσει επανήλθε στις κινηματογραφικές αίθουσες ο σκηνοθέτης των ταινιών “Μαύρος Κύκνος” και “Μητέρα”, Ντάρεν Αρονόφσκι.

Ο λόγος για την ταινία η “Φάλαινα” που έχει πρωταγωνιστή τον μοναδικό Μπρένταν Φρέιζερ, που του χάρισε μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου στο 75ο Φεστιβάλ Καννών.

Η οδύσσεια εντός κι εκτός του σώματος

Η πλοκή της ταινίας έχει να κάνει με τον αγώνα ενός μοναχικού καθηγητή αγγλικών που υποφέρει από παχυσαρκία και επιχειρεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την απομακρυσμένη έφηβη κόρη του, ως μια τελευταία ευκαιρία για εξιλέωση.

Παράλληλα, η “Φάλαινα” εξερευνά τον αγώνα ενός άντρα με το αβάσταχτο βάρος της μεταμέλειας, με το καθήκον της πατρότητας και τη σκοπιμότητα της καλοσύνης. Πρόκειται δηλαδή για μία ιστορία μεταμόρφωσης και υπέρβασης, μια οδύσσεια εντός και εκτός του σώματος και ένα ταξίδι στα βάθη του πένθους με προορισμό την πιθανότητα της σωτηρίας.

“Το σινεμά μπορεί να καταφέρει να μας φέρει πιο κοντά με έναν άλλον άνθρωπο, όσο διαφορετικός κι αν φαίνεται εκ πρώτης όψεως. Τα άτομα με παχυσαρκία δέχονται συχνά κριτική, αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και προσδιορίζονται από αυτή τη συνθήκη. Όταν είδα το θεατρικό του Σαμ Χάντερ πριν οκτώ χρόνια, έμεινα έκπληκτος από το βάθος των χαρακτήρων του, και ειδικότερα του Τσάρλι, έτσι και μου γεννήθηκε η επιθυμία να αξιοποιήσω τα εργαλεία του κινηματογράφου για να φέρω το κοινό στη θέση του Τσάρλι, στις βαθύτερες σκέψεις του, τις τύψεις και τις ελπίδες του”, δηλώνει ο Ντάρεν Αρονόφσκι για την ταινία.

Show More

Related Articles

Back to top button