Αγία Παρασκευή

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ συνωστισμός υποψηφίων

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Στα Βριλήσσια, το σκηνικό στην “δεξιά” πτέρυγα του Δήμου, πήρε φωτιά μετά την τοποθέτηση του πρώην Δημάρχου Αργύρη Ντινόπουλου στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδυασμού “Νέα Πνοή” που αποτελεί την μείζονα αντιπολίτευση. Ο κ. Ντινόπουλος προανήγγειλε “πρωτοβουλίες” που θα αναλάβει και θα ανακοινώσει σε κατάλληλο χρόνο. Προηγουμένως, ο πρώην δήμαρχος και υπουργός επί κυβέρνησης Καραμανλή, στηλίτευσε το έλλειμμα ενότητας της παράταξης, τονίζοντας με νόημα αρκετές φορές ότι εκείνος την ίδρυσε και την παρέδωσε στον διάδοχο του με τον όρο της ενότητας, η οποία όμως δεν υπάρχει. Οι δηλώσεις του κ. Ντινόπουλου ερμηνεύτηκαν ως άδειασμα του νυν επικεφαλής της παράταξης και ως προάγγελος της δικής του καθόδου ως υποψηφίου δημάρχου στις εκλογές. Κάτι που πάντως, φαίνεται ότι θα εξαρτηθεί από το αν ο κ. Ντινόπουλος “αξιοποιηθεί” σε κεντρικό επίπεδο από την ηγεσία της ΝΔ. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η στάση του νυν ηγέτη της δεξιάς στα Βριλήσσια, πρώην δημάρχου Κ. Ιωαννίδη.
Ενδιαφέρον προκαλούν και οι αναταράξεις και διασπάσεις στην τρίτη δύναμη των Βριλησσίων, την “Δράση για μια άλλη πόλη” που θεωρητικά λογίζεται στον ευρύτερο χώρο της αριστεράς. Η αρχή έγινε με την προ καιρού ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Μ. Βερροιόπουλου, μετά από εκατέρωθεν συγκρουσιακή αρθρογραφία του επικεφαλής κ. Τσούτσια με τον τότε συνεργάτη του και γ.γ. Ενέργειας για την κυβερνητική πολιτική και τις εφαρμοζόμενες μνημονιακές προβλέψεις. Η κρίση στην παράταξη κορυφώθηκε με τη δημόσια ριζική διαφωνία πολιτικής του επικεφαλής και με τον προερχόμενο από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δημοτικό σύμβουλο της Δράσης, Ορέστη Ηλία, με αφορμή το Μακεδονικό και την στάση του κ. Τσούτσια να υπερθεματίσει στην έγκριση του ψηφίσματος-κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Συντάγματος το οποίο κατέθεσε η Νέα Πνοή που εκφράζει το χώρο της ΝΔ.

Σε ότι αφορά την κυρίαρχη παράταξη του Δημάρχου Μανιατογιάννη, για την ώρα έχει να αντιμετωπίσει την ανεξαρτητοποίηση του κ. Κώστα Μουζάκη, αποχώρηση πάντως με προσωπικά και όχι πολιτικά χαρακτηριστικά, καθώς ο ίδιος δημόσια έχει ξεκαθαρίσει ότι η απομάκρυνσή του οφείλεται στην διαμάχη του με υπηρεσιακό παράγοντα, κατά την οποία θεωρεί ότι δεν στηρίχθηκε ουσιαστικά.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Ο πρώην “γαλάζιος” δήμαρχος Γιώργος Κουράσης ανακοίνωσε ήδη ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος στις εκλογές του 2019.. Μένει να δούμε εάν αυτή τη φορά η “γαλάζια” παράταξη θα κατέλθει συσπειρωμένη και σε αυτό το πλαίσιο, το ενδιαφέρον εστιάζεται στα στελέχη του συνδυασμού “Μπορούμε όλοι μαζί για το Χαλάνδρι” και στον επικεφαλής της, πρώην στέλεχος του συνδυασμού Κουράση, Γ. Λαδόπουλου.

Στον χώρο της λεγόμενης “κεντροαριστεράς”, ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Στάθης Ανδρεόπουλος και ο σύμβουλος του Νίκος Πρασσάς αναμένεται να εντείνουν την δράση τους ενόψει εκλογών, ενώ υπάρχει κι ο προερχόμενος από την ΔΗΜΑΡ, Γ. Θωμάς που δεν χάνει ευκαιρία να επιτίθεται στην διοίκηση Σίμου Ρούσσου, ο οποίος αν κι έχει να αντιμετωπίσει ανεξαρτητοποιήσεις συμβούλων του, φαίνεται ότι έχει υψηλά ποσοστά αποδοχής από τους δημότες.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button