ΚηφισιάΔήμοιΕκπαίδευσηΑνάπτυξηΔημοτικάΕιδήσεις

Συνάντηση του Δημάρχου Κηφισιάς με την Ένωση Γονέων του Δήμου για τη διάθεση tablets & laptops σε μαθητές

Συνάντηση συνεργασίας είχε την προηγούμενη εβδομάδα με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κηφισιάς, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση συνεργασίας για το θέμα διάθεσης tablets- laptops  από τον Δήμο σε μαθητές και μαθήτριες που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν πραγματικές και ανυπέρβλητες οικονομικές δυσκολίες.

Σύμφωνα με τον Δήμο, πρόθεση της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου είναι όλα τα παιδιά να μπορούν να έχουν πρόσβαση στη μόρφωση και απρόσκοπτα να συμμετάσχουν στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

“Ο Δήμος Κηφισιάς κινείται παράλληλα με την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου να καλυφθούν τέτοιου είδους ανάγκες.”

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος έχει αποστείλει από την αρχή του μήνα, προσωπική επιστολή προς όλους τους Διευθυντές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και τους Συλλόγους Γονέων ζητώντας τους, να παρέχουν στον Δήμο τον αριθμό tablets- laptops  που χρειάζονται για τις ανάγκες των μαθητών. Για τη διευκόλυνση της καταγραφής ζητείται ο αριθμός των απόρων οικογενειών, των μονογονεϊκών χαμηλού εισοδήματος, των τρίτεκνων και των πολυτέκνων καθώς και ειδικών περιπτώσεων που χρήζουν αντικειμενικά ενίσχυσης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου Κηφισιάς, έχει δρομολογηθεί αγορά συσκευών tablets για τους μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων και laptops για τους μαθητές των Λυκείων, που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, και θα τους διατεθούν για όσο διάστημα χρειαστεί.

 

Show More

Related Articles

Back to top button