ΒριλήσσιαΔήμοιΕκπαίδευσηΕιδήσεις

Συνάντηση Δημάρχου Βριλησσίων Ξένου Μανιατογιάννη με την Υφυπουργό Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη

Σε κλίμα καλής συνεργασίας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου, κ. Ξένου Μανιατογιάννη με την Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κα Σοφία Ζαχαράκη για θέματα παιδείας που αφορούν στο Δήμο Βριλησσίων.

Στη συνάντηση τέθηκαν , μεταξύ άλλων, το ζήτημα της συνεχούς διασφάλισης της προστασίας των μαθητών κατά την περίοδο επιστροφής και παραμονής τους στα σχολεία, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων κατά του covid-19, η δρομολόγηση εξεύρεσης λύσης για την απαιτούμενη υποδομή στο πλαίσιο εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, καθώς επίσης και το μείζον για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θέμα της άμεσης μεταβίβασης της κυριότητας του συνόλου των σχολικών μονάδων στους Δήμους.

Η εποικοδομητική συζήτηση ολοκληρώθηκε με την ανάληψη δέσμευσης για άμεσες ενέργειες από πλευράς του Υπουργείου και για συνέχιση της άριστης συνεργασίας με τον Δήμο Βριλησσίων.

«Η συνδρομή του Υπουργείου Παιδείας στις αυξημένες ανάγκες των σχολείων του Δήμου Βριλησσίων, λόγω της κρίσης covid-19, υπήρξε άμεση και αποτελεσματική» δήλωσε ο κ. Ξένος Μανιατογιάννης και τόνισε «ο γόνιμος διάλογος θα συνεχιστεί, ώστε να διασφαλίσουμε τις απαραίτητες συνθήκες για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, χωρίς διακρίσεις, για όλους τους μαθητές μας.»
Show More

Related Articles

Back to top button