ΚοινωνίαΠολιτισμόςΑθήναΤέχνεςΕλλάδαΘέατροΜουσικήΑλληλεγγύηΕιδήσεις

Δράσεις καλλιτεχνών για την Παγκόσμια Μέρα Πολιτισμού: “Τα Βήματά μας, βήματα των πολλών…”

Παγκόσμια ημέρα πολιτισμού εχτές, 21 Μαΐου και οι φετινές εκδηλώσεις πήραν τη μορφή κινητοποιήσεων από το σύνολο του καλλιτεχνικού κόσμου. Οι δρόμοι της Αθήνας γέμισαν με δράσεις, με τους καλλιτέχνες να μεταδίδουν τα μηνύματά τους με το δικό τους μοναδικό τρόπο.

Από τις 7 το πρωί ξεκίνησαν οι δράσεις των καλλιτεχνών, με τις ψηφιακές εκτυπώσεις από το Επιμελητήριο Εικαστικών Ελλάδος να γεμίζουν την πλατεία Συντάγματος χρώματα.

Την ίδια ώρα η Πρωτοβουλία  SupportArtWorkers έδωσε το ρυθμό με ένα μουσικό δρώμενο μπροστά από τη Βουλή.

Οι κινητοποιήσεις κορυφώθηκαν με την συγκέντρωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματατος (ΠΟΘΑ) έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού και την πορεία των διαδηλωτών πρώτα στο Υπουργείο Εργασίας και έπειτα στο Σύνταγμα, όπου και οι κουκλοπαίκτες έκλεψαν την παράσταση όταν ο Καραγκιόζης σκότωσε το Χάρο μπροστά από την παραταγμένη διμοιρία των ΜΑΤ.

 

Οι δράσεις συνεχίστηκαν και το απόγευμα με τα βιολιά του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου στο Σύνταγμα, αλλά και άλλες μουσικές δράσεις σε κάθε σημείο της πόλης με το σύνθημά: «Γίνε κι εσύ κρίκος στην αλυσίδα»

Δείτε απόσπασμα από τη δράση ΕΔΩ

 

Τις καλλιτεχνικές δράσεις της ημέρας ολοκλήρωσαν οι φωνές των ηθοποιών στο Θησείο οργανωμένες από το ΣΕΗ και το ΣΕΘΕΑ. Τραγούδησαν το τραγούδι του Μ. Θεοδωράκη “Τι Θέλω”, χειροκροτήθηκαν από τους περαστικούς και έκλεισαν την Παγκόσμια ημέρα Πολιτισμού με τα βήματά τους: «Τα βήματά μας, βήματα των πολλών. Βήματα των χιλιάδων. Βήματα όσων έπεσαν. Βήματα όσων σηκώθηκαν. Βήματα όσων άκουσαν. Βήματα όσων φώναξαν…»…

Δείτε απόσπασμα από τη δράση ΕΔΩ

Show More

Related Articles

Back to top button