ΠολιτικήΝέαΕιδήσεις

Συμμαχία Πράσινο & Μωβ: Συνέντευξη Τύπου σήμερα (30/1) στην ΕΣΗΕΑ

Θα παρουσιαστούν οι θέσεις

Συνέντευξη Τύπου θα δώσουν σήμερα (30/1) στις 12.00, στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα) οι εκπρόσωποι της πολιτικής συμμαχίας Πράσινο & Μωβ.

Στη συνέντευξη θα παρουσιαστούν οι θέσεις και οι συν-επικεφαλής της συμμαχίας, που είναι:
· Βασιλική Γραμματικογιάννη
· Δομίνικος Χρυσίδης

Εκπρόσωποι Τύπου είναι:
· Μάνος Αυγερινός
· Αννίτα Τριανταφυλλοπούλου

Στη συνέντευξη Τύπου της ευρείας συμμαχίας Πράσινο & Μωβ θα συμμετέχουν και στελέχη από τους Οικολόγους Πράσινους, τους Πράσινους, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, τους Πράσινους-Αλληλεγγύη, το Βολτ Ελλάδας, το Κόμμα για τα Ζώα και το οικοφεμινιστικό Quίνημα Κύκλος. Είναι κόμματα και πανευρωπαϊκά ρεύματα, που στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχουν και συντονίζονται στη δυναμική Ομάδα των Πράσινων/EFA, η οποία διαθέτει 73 ευρωβουλευτές. Στην Ελλάδα συντονίζονται σε ένα Δίκτυο 32 Πράσινων Αυτοδιοικητικών. Και τώρα διεκδικούν τη δυναμική παρουσία τους στην ελληνική Βουλή, για να εκπροσωπήσουν τις σύγχρονες Πράσινες αξίες και πολιτικές. Σηματοδοτεί την πρώτη αυτόνομη παρουσία του Πράσινου χώρου σε βουλευτικές εκλογές μετά από δέκα χρόνια.

Η συμμαχία Πράσινο & Μωβ συγκροτείται κάτω από την πίεση της κλιματικής και της περιβαλλοντικής κρίσης, της κερδοσκοπίας, της ενεργειακής φτώχειας αλλά και της ανάγκης για υπεράσπιση των θεσμών, της διαφάνειας, των δικαιωμάτων και του κράτους Δικαίου. Και έρχεται να φέρει μιαν ανάσα δημοκρατίας, σεβασμού της διαφορετικότητας, αλληλεγγύης, οικολογίας και φιλοζωίας, με εναλλακτικές προτάσεις πολιτικής, που μπορούν να βάλουν τον τόπο σε μια τροχιά βιώσιμης ευημερίας, δίκαιης και πράσινης οικονομίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και χρηστής διοίκησης.

Η συνέντευξη Τύπου θα μεταδοθεί και με live streaming από τη διεύθυνση https://www.youtube.com/@PrasinoMov, όπου θα μπορούν να τεθούν ερωτήσεις από τα ΜΜΕ.

Επικοινωνία: 6978330032, 0032486258187
EMAIL: prasinomov.gr@gmail.com
WEBSITE https://prasinomov.gr/
FACEBOOK https://www.facebook.com/PrasinoMov
TWITTER https://twitter.com/PrasinoMov
YOUTUBE https://www.youtube.com/@PrasinoMov

Show More

Related Articles

Back to top button