ΠεριβάλλονΠεντέληΝέαΕιδήσεις

ΣΠΑΠ: Συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τους καθαρισμούς και τις αποψιλώσεις

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς καθαρισμούς και οι αποψιλώσεις σε περιοχές του Δήμων- Μελών του και του Πεντελικού, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας, που κάθε χρόνο καταβάλει, για την όσο το δυνατόν καλύτερη πρόληψη πριν την έναρξη και κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Την Πέμπτη 25 Μαϊου ολοκληρώθηκε από τον ΣΠΑΠ, η κοπή των χόρτων, στους οικοπεδικούς χώρους που βρίσκονται δίπλα στο Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης και στον χώρο γύρω από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου Πεντέλης, με εθελοντές, μηχανήματα και μηχανολογικό εξοπλισμό του ΣΠΑΠ, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για τη φροντίδα των αστικών και περιαστικών περιοχών των Δήμων – Μελών του ΣΠΑΠ και του Πεντελικού εν όψη της αντιπυρικής περιόδου.

Σιώμος: «Προτιμότερο να προλαμβάνουμε, παρά να καταστέλλουμε»

Ο Βλάσσης Σιώμος, πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιδήμαρχος Πεντέλης, αντιπρόεδρος της Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ δήλωσε:

«Η φετινή χρονιά, είναι η δυσκολότερη των τελευταίων ετών, σε ότι αφορά τις κοπές των χόρτων, διότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατήσαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα και οι αυξημένες βροχοπτώσεις, που σημειώνονται μέχρι σήμερα, ευνόησαν και θα συνεχίσουν να ευνοούν την υπέρμετρη βλάστηση των χόρτων, τα οποία μόλις ξεραθούν αν δεν κοπούν θα καταστούν εξαιρετικά επικίνδυνα.

Ο ΣΠΑΠ έχει ξεκινήσει και συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς αυτή την εβδομάδα καθαρισμούς και αποψιλώσεις σε αστικές και περιαστικές περιοχές του Δήμου Πεντέλης και του Πεντελικού.

Σήμερα ολοκληρώσαμε την κοπή των χόρτων, στους οικοπεδικούς χώρους που βρίσκονται δίπλα στο Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης και στον χώρο γύρω από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου Πεντέλης, με εθελοντές, μηχανήματα και μηχανολογικό εξοπλισμό του ΣΠΑΠ.

Ο ΣΠΑΠ όπως κάθε χρονιά, χρησιμοποιεί και φέτος όλο το ανθρώπινο δυναμικό του και επιστρατεύει κάθε διαθέσιμο μηχάνημα, όχημα και μηχανολογικό εξοπλισμό προκειμένου να δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας στις αστικές και περιαστικές περιοχές των Δήμων – Μελών και να προετοιμαστεί σωστά για κάθε δυσάρεστο ενδεχόμενο. Είναι προτιμότερο να προλαμβάνουμε, παρά να καταστέλλουμε.

Γι’ αυτό το λόγο εμείς στον ΣΠΑΠ πραγματοποιούμε και χρησιμοποιούμε όλες μας τις δυνάμεις για τις δράσεις καθαρισμών, ενώ παράλληλα ετοιμαζόμαστε για κάθε περίπτωση που θα απαιτηθεί».

Show More

Related Articles

Back to top button