ΕλλάδαΕιδήσεις

“Σιγά μη φοβηθώ” φωνάζει από χτες η Στέγη Ωνάση κατά της Χρυσής Αυγής

Το σύνθημα "Δεν είναι Αθώοι" πάνω στον Λευκό Πύργο

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν από το πρωί οι εικόνες της “Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών” του Ιδρύματος Ωνάση αλλά και του Λευκού Πύργου που με συνθήματα τάσσονται υπέρ της καταδίκης της Χρυσής Αυγής στην επερχόμενη δίκη της 7ης Οκτωβρίου.

Από το βράδυ της Κυριακής η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση προβάλλει στην πρόσοψη του κτιρίου τη φράση «Σιγά μη φοβηθώ», “γεμίζοντας” την οδό Συγγρού με το σαφές μήνυμα της, παρμένο από το ομότιτλο τραγούδι του Γιάννη Αγγελάκα το οποίο είχε διασκευάσει ο Παύλος Φύσσας (Killah P).

Στη Θεσσαλονίκη, μήνυμα καταδίκης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής έστειλαν μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης προβάλλοντας με προτζέκτορα στον Λευκό Πύργο το μήνυμα «Δεν είναι αθώοι-Οι ναζί στη φυλακή».

Σε ηχητικό μήνυμα που μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια της παρέμβασης μεταξύ άλλων τονίζονταν ότι, «δεν είναι αθώοι, η ιστορία της πόλης μας απόψε μιλάει, η πόλη που είδε τα ναζιστικά στρατεύματα να εξοντώνουν την εβραϊκή κοινότητα, που είδε τον Χορτιάτη να καίγεται από τους Γερμανούς και τους έλληνες συνεργάτες τους, η πόλη που αντιστάθηκε στον φασισμό και απελευθερώθηκε από τον ΕΛΑΣ, η πόλη μας, φωνάζει», αναφέρει το alterthess.gr.

 

Show More

Related Articles

Back to top button