ΔήμοιΠαπάγου-ΧολαργόςΔημοτικάΕιδήσεις

Πορεία Διαμαρτυρίας για την κατάσταση στα σχολεία διοργανώνει η Ένωση Γονέων Παπάγου- Χολαργού

Την Τρίτη 6 Οκτωβρίου στις 12:00 που θα καταλήξει σε κοινή συνάντηση έξω από το Δημαρχείο

Η Ένωση Γονέων καλεί τους Συλλόγους Γονέων, τους μαθητές των σχολείων της δευτεροβάθμιας και τους αντίστοιχους Συλλόγους Διδασκόντων του Δήμου Παπάγου- Χολαργού, σε πορεία που θα ξεκινήσει από το κάθε σχολείο την Τρίτη 6 Οκτωβρίου και ώρα 12:00, και θα καταλήξει σε κοινή συνάντηση έξω από το Δημαρχείο.

Εκεί θα παραδοθεί ψήφισμα με τις κοινές διεκδικήσεις της σχολικής κοινότητας για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ώστε να κρατηθούν τα σχολεία ανοιχτά.

Μεταξύ άλλων ζητούν μικρότερα τμήματα με 15 μαθητές, κάλυψη εκπαιδευτικών κενών, αύξηση προσωπικού καθαριότητας, δωρεάν covid tests, αλλά και λύση στη μεταστέγαση των μαθητών του 1ου Λυκείου Χολαργού λόγω των έργων.

Διαβάστε το ψήφισμα που θα κατατεθεί:

“Κατά την διάρκεια του ενός, σχεδόν, μήνα λειτουργίας των σχολείων, έχει διαπιστωθεί από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στην καλή λειτουργία των σχολείων και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.
Για τον λόγο αυτό επικαιροποιούμε τα αιτήματά μας, αιτήματα που είναι κοινά από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς καταλήγοντας ότι ζητούμε άμεσα:
• μέτρα αποσυμφόρησης των σχολικών αιθουσών με πάγιο αίτημα τους 15 μαθητές ανά τμήμα.
• κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών.
• μέτρα υγιεινής και απολύμανσης για την ασφάλεια στα σχολεία (με επαρκές προσωπικό καθαριότητας, μέσα ατομικής προστασίας, αντισηπτικά).
• δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς και γονείς για τα σχολεία που εντοπίζεται κρούσμα.

Επιπλέον ζητούμε την αποσυμφόρηση που δημιουργείται από την συστέγαση του 1ου Γυμνασίου Χολαργού με δυο τάξεις του 1ου ΓΕΛ Χολαργού και την μετακίνηση της Γ’ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Χολαργού από το εργοτάξιο.
Ζητούμε επίσης άμεσα το σπάσιμο των τμημάτων του 2ου Γυμνασίου, αλλά και του 2ου Λυκείου Χολαργού, όπου ενώ υπάρχει διαθεσιμότητα αιθουσών και εκπαιδευτικών, εξακολουθούν να υπάρχουν τμήματα με 27 μαθητές.”

 

Show More

Related Articles

Back to top button