ΠολιτικήΑγία ΠαρασκευήΝέα

Σε ποιον… “ανήκουν” τα έργα στην Αγία Παρασκευή;

Γ. Σταθόπουλος σε Β. Ζορμπά: "Όποιος δεν έχει να επιδείξει έργα, περιγράφει τα έργα των προηγούμενου"

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε η ανακοίνωση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά, με την οποία έκανε έναν απολογισμό των τριών χρόνων που βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου, περιγράφοντας τα έργα που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στην πόλη ως επιτεύγματα της δικής του διοίκησης.

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρώην Δημάρχου, Γιάννη Σταθόπουλου ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Ζορμπά, ότι επιδεικνύει τα έργα που ξεκίνησαν ή προωθήθηκαν πριν το 2019. “Για πολλοστή φορά ψευδόμενος ο Β.Ζορμπας καμαρώνει για έργα όπου δεν κούνησε, σχεδόν, ούτε το δάχτυλο του”, ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της παράταξης Σταθόπουλου, “Νίκη των Πολιτών”.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, στην ανακοίνωση του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «στα τρία χρόνια της θητείας μας, ως δημοτική αρχή, τηρώντας τις δεσμεύσεις μας, “έργα και όχι λόγια”, συντάξαμε μελέτες, εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις, δημοπρατούμε, υλοποιούμε. Παραδώσαμε τεχνικά έργα αλλά προχωράμε στην κατασκευή κι άλλων, που αλλάζουν την όψη της πόλης, βελτιώνοντας την καθημερινότητα όλων.  Η πεζοδρόμηση-ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, η ανάπλαση της οδού Αιγαίου Πελάγους, του αθλητικού χώρου στο πάρκο “Σταύρος Κώτσης” κι άλλων πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών, οι αίθουσες της προσχολικής εκπαίδευσης, οι αναπλάσεις αύλειων χώρων σχολείων, το 14ο Νηπιαγωγείο, είναι μερικά από τα έργα που ξεκινήσαμε και ήδη έχουν παραδοθεί, όπως και πολλά άλλα μικρότερα, αλλά εξίσου σημαντικά.

Ήδη έχουν ξεκινήσει και υλοποιούνται με γοργό ρυθμό:

 • Οι εργασίες ανέγερσης του δημαρχείου.
 • Οι εργασίες ανέγερσης του νέου διώροφου Παιδικού Σταθμού στα Πευκάκια, την μελέτη του οποίου είχαμε ολοκληρώσει στην προηγούμενη θητεία αλλά η δημοτική αρχή του Γ. Σταθόπουλου την είχε “παγωμένη”.
 • Η ενεργειακή αναβάθμιση πέντε πλατειών , με την αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών με νέα (Led).

Δημοπρατήθηκαν και ξεκινούν σύντομα:

 • Οι παρεμβάσεις ενεργειακής αποδοτικότητας του Παιδικού Σταθμού στην οδό Λάδωνος , του Νηπιαγωγείου στην οδό Λεωνίδου και του ΚΑΠΗ στον Τσακό.
 • Η δημιουργική επανάχρηση της βίλας ΙΟΛΑ.
 • Οι επισκευές φθορών οδοστρωμάτων.

Δημοπρατούνται άμεσα :

 • Η ανάπλαση της οδού Ειρήνης, στα πρότυπα της οδού Αιγαίου Πελάγους. Ένα σημαντικό έργο, σε μια μεγάλη οδό με πολλά προβλήματα.
 • Η μελέτη-κατασκευή της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) για ΑμεΑ, ένα έργο ζωής για συνανθρώπους μας που το έχουν απόλυτη ανάγκη.
 • Η συντήρηση καθολικού ασφαλτοτάπητα.
 • Η ανάπλαση της οδού Φαιστού στα Πευκάκια.
 • Η κατασκευή της πλατείας Ηλιάκη στα Πευκάκια.
 • Η ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ στα Πευκάκια.
 • Η επικαιροποίηση της μελέτης οδοφωτισμού, για την άμεση αντικατάσταση όλων των παλαιών λαμπτήρων με νέους (Led), σε όλο το οδικό δίκτυο.

Επίσης, αναμένεται η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής, για την δημοπράτηση ανακαίνισης-ανάπλασης της πλατείας του Άη Γιάννη, ενώ στην τελική ευθεία βρίσκονται οι ενέργειες για τη δημοπράτηση αποπεράτωσης του Κολυμβητηρίου στη Νέα Ζωή.

Η δημοτική μας αρχή ακολουθεί το πρόγραμμά της με σχέδιο και οργάνωση. Στόχος, η υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων. Προχωράμε με έργα, τα λόγια τα αφήνουμε για άλλους».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Από την πλευρά της, η δημοτική παράταξη του Γ. Σταθόπουλου Νίκη των Πολιτών, στην ανακοίνωσή της με τίτλο «Όταν δεν έχεις να δείξεις δικά σου έργα… περιγράφεις τα έργα του προηγούμενου», αναφέρει:

«Έχοντας εγκαταλείψει την καθημερινότητα της πόλης μας (καθαριότητα, δρόμους, πεζοδρόμια, παιδικές χαρές κ.α.) και για πολλοστή φορά ψευδόμενος ο Β. Ζορμπάς καμαρώνει για έργα όπου δεν κούνησε, σχεδόν, ούτε το δάχτυλο του. Αυτός ο ίδιος, που δεν άφησε ούτε ένα έργο δημοπρατημένο το 2014 μετά την προηγούμενη αποτυχημένη του θητεία, έχει το θράσος να γράφει πρώτο – πρώτο ως έργο δικό του, την πεζοδρόμηση – ανάπλαση της κεντρικής πλατείας:

Αναφερόμαστε στο εμβληματικό έργο της θητείας μας, που το παρέλαβε δημοπρατημένο και που το καταψήφιζε λυσσαλέα μαζί με άλλους της παράταξης του.

Επόμενο ψεύδος, το έργο μας της ανάπλασης της οδού Αιγαίου Πελάγους όπου κάναμε την μελέτη, το δημοπρατήσαμε και βέβαια το συνέχισε.

Τρίτο, στη σειρά διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, αναφέρει το έργο μας της ανάπλασης των αθλητικών χώρων στο Πάρκο “Σταύρος Κώτσης” ένα έργο που εντάξαμε εμείς στα έργα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και πήραμε χρηματοδότηση.

Χωρίς δε, καμία ντροπή αναγράφει και το έργο μας ανάπλασης των αύλειων χώρων των σχολείων μας, αυτός που δεν έχει κάνει το παραμικρό στα Σχολεία, τρία χρόνια τώρα. Και αυτό το παρέλαβε δημοπρατημένο, είχε ξεκινήσει στη θητεία μας και βεβαίως συνεχίστηκε.

Καμαρώνει, επιπλέον, και για τον ΙΟΛΑ όπου όλοι θυμόμαστε πόσες προσπάθειες έκανε για να ακυρώσει την αγορά του από τον Δήμο μας, ψευδόμενος στο θέμα του κόστους (περιμένουμε ακόμη τον εισαγγελέα διαφθοράς).

Προτελευταίο του ψεύδος το 14ο Νηπιαγωγείο, ένα έργο που πετύχαμε την ένταξη του στα έργα των Κτιριακών Υποδομών – ΚΤΥΠ και το βρήκε και αυτό δημοπρατημένο.

Τέλος, τολμά για πολλοστή φορά να αναφέρεται στο δημαρχείο, για το οποίο τίποτα δεν έκανε στην προηγούμενη θητεία του. Είναι το έργο με την μεγαλύτερη ιστορικά χρηματοδότηση στην Αγία Παρασκευή που πετύχαμε, με αγώνα, την ένταξη και δημοπράτηση του από την Περιφέρεια Αττικής τον Αύγουστο του 2018, στη θητεία μας.

ΥΓ: Όσον αφορά την μελέτη του νέου Παιδικού Σταθμού στα Πευκάκια πρέπει να μην απαξιώνει μια ολόκληρη δουλειά που κάναμε για να ολοκληρωθεί η «χάλια» μελέτη που μας άφησε.

Και να απολογηθεί γιατί έκανε σχεδόν τρία χρόνια να ξεκινήσει το έργο αυτό».

Show More

Related Articles

Close