Αγία Παρασκευή2ΒριλήσσιαΧαλάνδριΔημοτικά

28η Οκτωβρίου: Προσβολή στον εθνικό εορτασμό η στάση της κ. Αγαπητού

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης της κ. Αγαπητού απουσίασε επιδεικτικά από το δεύτερο μέρος του επίσημου εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, την κατάθεση στεφάνου στο ηρώο της Εθνικής Αντίστασης. Το γεγονός συνιστά ευθεία προσβολή στον επίσημο εθνικό εορτασμό, όπως έχει καθιερωθεί στο Χαλάνδρι επί δεκαετίες.

κλπ

Το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης που στέκει στο Χαλάνδρι τουλάχιστον 20 χρόνια, τιμούσε ΠΑΝΤΑ με κατάθεση στεφάνου η ΕΚΑΣΤΟΤΕ δημοτική αρχή στα πλαίσια του επίσημου προγράμματος του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου και ουδείς διανοήθηκε ποτέ να τον αμαυρώσει, όπως έπραξε ανερυθρίαστα η κ. Αγαπητού.

Η απαξίωση της Εθνικής Αντίστασης, που έχει αναγνωρισθεί και εορτάζεται με νόμο από το 1982, οι συνεχείς επιθέσεις στον δήμαρχο Χαλανδρίου για την οφειλόμενη απόδοση τιμών σε όσους αγωνίστηκαν ενάντια στην τριπλή ξενική κατοχή, δείχνει με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι «η μάχη της μνήμης ενάντια στην λήθη είναι αγώνας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Δυστυχώς για τη νέα ηγετική ομάδα της δημοτικής της παράταξης, οι φωτογραφίες και τα βίντεο των εορτασμών κατά την διάρκεια των διοικήσεων Ζαφειρόπουλου και Κουράση είναι διαθέσιμα.

Και οι δύο δήμαρχοι της παράταξης τους, κκ Γ. Ζαφειρόπουλος και Γ. Κουράσης, ως όφειλαν άλλωστε, παρευρίσκονταν ανελλιπώς σε όλες τις καταθέσεις στεφάνων στο ηρώο της Εθνικής Αντίστασης, ενώ κατά τη διάρκεια των παρελάσεων πάντοτε ακούγονταν αντάρτικες μελωδίες.
Η ακροδεξιά διολίσθηση της παράταξής τους, μετά την αποχώρηση του κ. Γ. Κουράση, σε εμφυλιοπολεμική συνθηματολογία, γεννά μόνο θλίψη.

Δυστυχώς για αυτούς, αποδείχθηκε περίτρανα, ότι οι πολίτες του Χαλανδρίου δεν πρόκειται να ακολουθήσουν τις κραυγές του εθνικού διχασμού.

Υ.Γ.: στις φωτός οι κκ Ζαφειρόπουλος, Κουράσης κατά την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Εθνικής Αντίστασης.

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button