ΚοινωνίαΕιδήσεις

Επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – Aντιφασιστικές πορείες σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

«Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί» το κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών

Με κεντρικό σύνθημα « ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί» ολοκληρώθηκε η μαζική αντιφασιστική διαδήλωση για τα επτά χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα εχθές το βράδυ, ημέρα που συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από την δολοφονία του.

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στο Κερατσίνι, μπροστά από το μνημείο του Παύλου Φύσσα ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι το κέντρο του Πειραιά. Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα ενώ συμμετείχε πλήθος από αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΜέΡα 25, καθώς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησαν στην πλατεία Ζαρντέν εργατικά σωματεία και φορείς που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ/ 2020 ΑΘΗΝΑΙΚΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ/ 2020 ΑΘΗΝΑΙΚΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Στις 18 Σεπτέμβρη και στις 7 Οκτώβρη στέλνουμε ένα δυνατό και καθαρό μήνυμα. Οι ναζί στη φυλακή. […] Στις 18 Σεπτέμβρη και στις 7 Οκτώβρη γράφουμε Ιστορία, ανακοινώνουμε την δική μας ετυμηγορία.Θα είμαστε χιλιάδες, για να ζήσουμε σε μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και φασισμό», επισημαίνουν μεταξύ άλλων σε κοινή ανακοίνωση τους οι συλλογικότητες και οι οργανώσεις που καλούν στο συλλαλητήριο.

Ο Παύλος Φύσσας γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 1979. Ήταν καλλιτέχνης της ραπ, γνωστός ως «Killah P», με έντονη αντιρατσιστική και αντιφασιστική δράση.

ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ/ 2020 ΑΘΗΝΑΙΚΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ/ 2020 ΑΘΗΝΑΙΚΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2013, ο Παύλος Φύσσας πήγε σε καφετέρια για να παρακολουθήσει αγώνα ποδοσφαίρου. Λίγο αργότερα ξέσπασε διαμάχη ανάμεσα στην παρέα του και παρέα άλλων ατόμων, που όπως φάνηκε στη συνέχεια δεν είχε μόνο αγωνιστικά αίτια. Η δεύτερη παρέα άρχισε να καλεί ενισχύσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία την επομένη της δολοφονίας, στις 23:57:42 δέχθηκε κλήση ότι μια ομάδα 50 ατόμων με ρόπαλα είχε συγκεντρωθεί στη συμβολή των οδών Ιφιγένειας και της λεωφόρου Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι και κατευθυνόταν σε κατάστημα-καφετέρια με την επωνυμία Κοράλι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. στις 23:59:19 ανατέθηκε σε μια ομάδα 8 αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ να μεταβούν στο σημείο. Οι αστυνόμοι μετέβησαν στην καφετέρια, έξω από την οποία βρισκόταν πλήθος 30 ατόμων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, κάποια από τα άτομα της Χρυσής Αυγής άρχισαν να τρέχουν προς την οδό Παναγή Τσαλδάρη, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 60 άτομα.

Εκεί οι αστυνόμοι είδαν τον Φύσσα αιμόφυρτο, με τραύματα από μαχαίρι στο στήθος και όσο είχε ακόμη τις αισθήσεις τους υπέδειξε τον Ρουπακιά ως το δράστη της επίθεσης, τον οποίο και συνέλαβαν.

Πηγή: euronews.com
Show More

Related Articles

Back to top button