ΠεριβάλλονΠολιτικήΔήμοιΑνάπλασηΠεντέλη

Πεντελικό και περιβάλλον τα θέματα στην τηλεδιάσκεψη Δ. Κεχαγιά και Κ. Χατζηδάκη

Το Πεντελικό και όλα τα περιβαλλοντικά θέματα του Δήμου Πεντέλης συζήτησαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά

Όλα τα θέματα που αφορούν το Δήμο Πεντέλης συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη, που είχε τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη, με τη συμμετοχή των Γ.Γ. του Υπουργείου κυρίων Αραβώση και Γραφάκου και του Γ.Γ. του Δήμου Γ. Καρβουνάκη.

 

  1. Η συνολική ανάπλαση του Πεντελικού

Η Δήμαρχος ανέδειξε την ανάγκη για τη συνολική ανάπλαση του Πεντελικού, παρουσιάζοντας σχετικές προτάσεις και ο Υπουργός συμφώνησε, δηλώνοντας ότι για το Υπουργείο και για τον ίδιο, η παρέμβαση αυτή αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για να αναδειχθεί ο πλούτος του βουνού όχι μόνο περιβαλλοντικά, αλλά και πολιτιστικά. Μάλιστα, είναι ανάγκη να αναβαθμιστεί η εμπρόσθια πλευρά του Πεντελικού, που είναι η πιο υποβαθμισμένη πλαγιά βουνού της Αττικής.

  1. Το δίκτυο συλλογής βιοαποβλήτων.

Ο Υπουργός συνεχάρη τη Δήμαρχο Πεντέλης για το πρόγραμμα ανάπτυξης δικτύου συλλογής βιοαποβλήτων και την επιτυχία της να εξασφαλίσει 1,9 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ. «Βοηθάτε την επίτευξη των στόχων της χώρας και τη μείωση των ποσοστών ταφής» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Υπουργός. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Πεντέλης είναι ο 2ος Δήμος στην Αττική που εξασφάλισε πόρους από το ΕΣΠΑ για το σκοπό αυτό.

  1. Το τοπικό χωρικό σχέδιο της Πεντέλης

Ο Υπουργός δεσμεύθηκε στη Δήμαρχο ότι η Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης, θα είναι μια από τις πρώτες που θα αποκτήσουν τοπικό χωρικό σχέδιο, μιας και είναι η μόνη δημοτική κοινότητα στο βόρειο τομέα της Αττικής, που δεν διαθέτει. Η χρηματοδότηση της σύνταξης των τοπικών χωρικών σχεδίων έχει εξασφαλιστεί από το Υπουργείο μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. 

4. Καθορισμός των παράνομων χώρων εναπόθεσης μπάζων στο Πεντελικό

Η Δήμαρχος ενημέρωσε επίσης, τον Υπουργό για το οξύ θέμα των μπάζων που εναποτίθενται στο Πεντελικό, ελλείψει χώρου νόμιμης εναπόθεσης τους. Για την επίλυση του θέματος συμφωνήθηκε ότι η Δήμαρχος θα υποδείξει τους χώρους αυτούς, ώστε να ακολουθήσει η παρέμβαση του Υπουργού για τον καθορισμό τους, ενώ το Υπουργείο θα αντιμετωπίσει ολιστικά το θέμα για όλη την Αττική.

Ανακοινώσεις για τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν, θα γίνουν ανάλογα με την πορεία των θεμάτων.

Ο Υπουργός αποδέχθηκε στην πρόταση της Δημάρχου και σύντομα θα επισκεφθεί το Πεντελικό και το Δήμο.

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button