ΕλλάδαΕιδήσεις

Άρση μέτρων: Μουσική στα Beach Bar, άνοιγμα Γυμναστηρίων & Νυχτερινών Κέντρων

Εν αναμονή επίσημων ανακοινώσεων από την κυβέρνηση

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινώσει ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, την άρση ορισμένων μέτρων, τα οποία είχαν ληφθεί για να μειωθεί η διασπορά του κορονοϊού.

Νωρίτερα όπως όλα δείχνουν θα ανοίξουν τα γυμναστήρια με πιθανότερη ημερομηνία την 15η Ιουνίου, δηλαδή δύο εβδομάδες πριν από τον αρχικό σχεδιασμό.

Σχετικά με τις οργανωμένες πλαζ και τα Beach Bar θα επιτρέπεται η μουσική και η κατανάλωση αλκοόλ  από το ερχόμενο Σάββατο, καθώς και η παρασκευή φαγητών, ενώ αναμένεται και η επαναλειτουργία των νυχτερινών κέντρων –κυρίως εξωτερικών χώρων– από τις 8 Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά την κατανάλωση ροφημάτων στις παραλίες, αναμένεται πως από τις επόμενες ημέρες θα επιτρέπονται και τα αλκοολούχα ποτά, χωρίς όμως να επιτρέπεται η παραμονή των λουομένων στο μπαρ.

Μιλώντας στον Ant1, ο κ. Παπαθανάσης μίλησε για τις συναυλίες οι οποίες ξεκινούν σε σχεδόν έναν μήνα από τώρα, την 1η Ιουλίου. Εκεί θα υπάρχουν κανόνες, με βασικότερο ότι δε θα υπάρχουν όρθιοι, αλλά μόνο καθιστοί.

Ερωτηθείς σχετικά με τη χρήση μάσκας, είπε ότι ισχύει και ότι στις περισσότερες επιχειρήσεις τηρούνται τα μέτρα. «Δεν είναι μόνο θέμα προστίμων οι κανόνες, τα μαγαζιά που τους παραβαίνουν, θα κλείνουν για δέκα μέρες».

Τέλος, σχετικά  με τον τρόπο λειτουργίας στις εμποροπανηγύρεις είπε ότι θα λειτουργούν με κανόνες λαϊκών αγορών.

Τα πανηγύρια, ωστόσο, θα έχουν διαφορετικούς κανόνες, που κυρίως θα έχουν μόνο καθήμενους.

 

Show More

Related Articles

Back to top button