ΒριλήσσιαΑλληλεγγύη

Παρέμβαση Δήμου Βριλησσίων για να σωθεί σπίτι τυφλού

Την παρέμβαση του Δήμου Βριλησσίων προκάλεσε η υπόθεση τυφλού δημοτη και της συζύγου του που νοσηλεύεται με εγκεφαλικό, οι οποίοι με μηνιαίο εισόδημα 340 ευρω κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους για χρέος 80.000 ευρώ, ως τριτεγγυητές σε τραπεζικό δάνειο που δεν αποπληρώθηκε.
Το θέμα έπεσε στην αντίληψη της προέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων, Βούλας Αρσένη, τυχαία, από ένα μήνυμα τρίτου στο Facebook, αφού η οικογένεια δεν είχε απευθυνθεί σε κάποια από τις υφιστάμενες δομές του Δήμου στις οποίες έχουν απευθυνθεί εκατοντάδες πολίτες.
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Η κα Αρσένη κινητοποιήθηκε αμέσως και ήρθε σε επαφή με την κα Καλλιόπη Δαβού και τον τυφλό σύζυγο της, δηλώνοντας τους ότι ο Δήμος Βριλησσίων θα τους στηρίξει και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να μην χάσουν το σπίτι τους, αναλαμβάνοντας την νομική τους εκπροσώπηση. Μάλιστα, ο Δήμος και στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία ένα παρόμοιο περιστατικό πλειστηριασμού και η κα Αρσένη εκτιμά ότι και τώρα με τις κατάλληλες κινήσεις, είναι εφικτό οι άνθρωποι να μην χάσουν το σπίτι τους. «Υπάρχουν κάποιες παράμετροι που μπορεί να σταματήσει ο πλειστηριασμός, απλά δεν είναι ενημερωμένοι οι πολίτες» δηλώνει η κα Αρσένη η οποία πρόσθεσε ότι η άτυχη γυναίκα και η οικογένεια της θα στηριχθούν άμεσα μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου το οποίο καλύπτει τις ανάγκες εκατοντάδων πολιτών που ανήκουν στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων. Η πρόεδρος του ΟΚΠΑ Βριλησσίων έδωσε ακόμη εντολή σε στελέχη του Δήμου να ενημερώσουν την οικογένεια για το σύνολο των επιδομάτων τα οποία δικαιούται και το τι ακριβώς πρέπει να κάνει ώστε να τα λάβει.
Η οικογένεια της κας Δαβού, ζει μόνο με το αναπηρικό βοήθημα ύψους 680 ευρώ το οποίο καταβάλλεται κάθε δυο μήνες. Ο σύζυγος της έχει από το 2006, 100% αναπηρία και οι δυο τους ζουν μαζί με τα δυο άνεργα παιδιά τους. Το ζεύγος Δαβού είχε μπει ως τριτεγγυητής σε δάνειο φιλικού προσώπου το οποίο αποδείχθηκε αφερέγγυο και τώρα η τράπεζα βγάζει το σπίτι τους σε πλειστηριασμό κι εκείνοι κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button