Αυτοδιοικητικές εκλογέςΒριλήσσιαΔημοτικά

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων.

Σχετικά με τις δηλώσεις των κ.κ. Πισιμίση και Χρηστάκη

 

Σχετικά με τις δηλώσεις των κ.κ. Πισιμίση και Χρηστάκη και την εσκεμμένη προσπάθειά τους απαξίωσης των υπηρεσιών του Δήμου

Πριν ακόμη ανοίξουν οι κάλπες των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, στρώνεται το έδαφος για τη συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής, με σκοπό να απαξιωθούν οι υπηρεσίες του δήμου και στη συνέχεια να προετοιμαστεί η ιδιωτικοποίησή τους.

Ο λόγος για την προεκλογική ομιλία του κ. Χρηστάκη. Δεν μας εκπλήσσει όμως αυτή η αντιμετώπιση. Είναι γνωστός για την πολιτική του διαδρομή στα Βριλήσσια εδώ και πολλά χρόνια. Γνωστό τοπικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό που στηρίζει η ΝΔ στα Βριλήσσια σήμερα, για χρόνια δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος. Άλλωστε στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ομιλία του υποψήφιου δημάρχου κι εκλεκτού της ΝΔ, κ. Πισιμίση.

Γνήσιοι εκφραστές της αντίληψης «οι εργαζόμενοι φταίνε για τα πάντα», ότι «οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι βάρος για την κοινωνία». Γνήσιοι υπερασπιστές της πολιτικής που ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση. Που κρατάει ομήρους τους συμβασιούχους με μισή δουλειά – μισή ζωή, με την απειλή του εφιάλτη της ανεργίας.

Δεν μας είπαν όμως: ποιος ευθύνεται για την υποστελέχωση των υπηρεσιών του δήμου; Για τα κενά σε προσωπικό; Για το γεγονός ότι οι δήμοι δεν μπορούν να προσλάβουν όσους εργαζόμενους έχουν ανάγκη; Για τη χρόνια υποχρηματοδότηση; Για τον προσανατολισμό των δήμων σήμερα όχι στην εξυπηρέτηση των αναγκών των πολλών, αλλά στα κέρδη των λίγων;

Γνωστή η απάντηση: τα κόμματα εκείνα και η πολιτική τους, που εκπροσωπεί ο ίδιος και οι συν αυτώ στους δήμους σήμερα και χτες, που έχουν την ευθύνη και ως κυβερνήσεις και ως διοικήσεις σε δήμους και περιφέρειες. Που ευθύνονται εν έτει 2023 για τη μετατροπή της Θεσσαλίας σε μια τεράστια λίμνη, που έχουν αφήσει το Βόλο χωρίς πόσιμο νερό για μέρες, και άλλα πολλά. Που στηρίζουν ιδεολογικά και πολιτικά το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ που προβλέπει 13 ώρες δουλειάς τη μέρα, που παρουσιάζει ως δικαίωμα το να δουλεύουν οι εργαζόμενοι σε 2 εργοδότες για να μπορούν να τα «φέρουν βόλτα», σε μια εποχή που η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας έχουν κάνει άλματα.

 

Στην ίδια λογική και οι υποψήφιοι των άλλων συνδυασμών και τοπικοί παράγοντες, όπως ο κ. Πολίτης και η κ. Αρσένη, που έσπευσαν να αναρωτηθούν εάν οι καταγγελίες ευσταθούν και ότι πρέπει να ριχθεί άπλετο φως! Αναμενόμενη αντίδραση από διαφορετικούς εκφραστές της ίδιας πολιτικής στο δήμο.

Οι εργαζόμενοι του δήμου, ο λαός των Βριλησσίων πρέπει να καταδικάσει αυτές τις λογικές και αυτή την πολιτική με τον αγώνα τους καθημερινά. Να καταδικάσει τους εκφραστές αυτής της πολιτικής και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που πλησιάζουν.

Να δώσουν δύναμη στη δική τους δύναμη!

Show More

Related Articles

Back to top button