Αυτοδιοικητικές εκλογέςΒριλήσσια

Μαρία Ντούμα: Η αρχιτεκτόνισσα που μπορεί να «φτιάξει» τα Βριλήσσια

Είναι πτυχιούχος αρχιτέκτονας, κάτοχος  μεταπτυχιακού τίτλου και υποψήφια διδάκτωρ στον τομέα Ρυθμολογίας – Μορφολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με μεγάλη εμπειρία στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό οικιστικών, εμπορικών, γραφειακών  χώρων  και δημόσιων κτιρίων.

Έχει συνεισφέρει στο σχεδιασμό πολυάριθμων έργων στην Ελλάδα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, ενώ τα τελευταία χρόνια έζησε και εργάστηκε στις Βρυξέλλες ως lead  architect σε γνωστή κατασκευαστική εταιρεία.

Πλέον είναι η Αντιδήμαρχος Υποδομών του Δήμου Βριλησσίων και «τρέχει» μερικά από τα πιο σύνθετα projects:

-Την ενεργειακή αναβάθμιση όλων των σχολείων που ξεκίνησε ήδη από το 1ο Δημοτικο και το 1ο Γυμνάσιο

-Την ανάπλαση της Ναυτικής Βάσης, το υπόγειο δημοτικό γκαράζ και την πεζογέφυρα της Αναλήψεων που προχωρά ο Δήμος

-Την ανάπλαση στο ΟΤ 61 και τη δημιουργία Κολυμβητηρίου και του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου της πόλης, στο ακίνητο του πρώην Τενις Κλαμπ, στη δυτική πλευρά της πόλης, επί των οδών Τροίας και Αγαμέμνωνος.

– Το Πάρκο Αθλητισμού στο ΟΤ 364 στη συμβολή των οδών Κισσάμου και Μητροπόλεως που διεκδικήθηκε επί χρόνια και τελικά πέρασε ξανά στα χέρια του Δήμου Βριλησσίων ο οποίος δρομολογεί την κατασκευή ενός πολυχώρου αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων για τη στέγαση δημοτικών υπηρεσιών που σήμερα στεγάζονται σε ιδιωτικά ακίνητα, επιβαρύνοντας σημαντικά με το κόστος των ενοικίων τον δημοτικό προϋπολογισμό.

Η συμβολή της Μαρίας Ντούμα στην εξέλιξη των έργων εκτιμάται από πολλούς ότι θα είναι καταλυτική με τις νέες ιδέες και την εμπειρία που διαθέτει στον χώρο της αρχιτεκτονικής και της βιώσιμης ανάπτυξης των πόλεων.

Είναι νέα, δυναμική και ενεργή από το 2012 στα κοινά της πόλης ως   Πρόεδρος της Κοινωνίας των Πολιτών, αλλά και με τη συμμετοχή της σε κοινωνικές, πολιτικές και πολιτιστικές δράσεις.

Show More

Related Articles

Back to top button