ΒριλήσσιαΕιδήσεις

Πίσω και επισήμως η Ναυτική Βάση από το Υπερταμείο

Νίκη και δικαίωση Μανιατογιάννη. Καλεί για αξιοποίηση με σύγκλιση και συνεργασία

Σύγκλιση και συνεργασία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας που επέστρεψε και πάλι στα χέρια του Δήμου με κινήσεις που έγιναν επί θητείας του, ζητά ο Ξένος Μανιατογιάννης, ασχέτως του τελικού αποτελέσματος.

Ο κ. Μανιατογιάννης τονίζει ότι μετά την επιτυχημένη διεκδίκηση που οδήγησε στο να πάρει ο Δήμος πίσω από το Υπερταμείο, την Ναυτική Βάση και τον Παιδότοπο Παπασπηλίου αλλά και την απόκτηση του ΟΤ 61, θα πρέπει όλες οι δυνάμεις του δημοτικού συμβουλίου να συνεργαστούν ώστε να συμφωνήσουν σε ένα κοινά αποδεκτό σχέδιο αξιοποίησης με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες της πόλης και των δημοτών.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «τώρα πιο πολύ από ποτέ πρέπει να πούμε όχι στις πρακτικές που ήταν κανόνας στο παρελθόν, όταν τα δημοτικά ακίνητα αξιοποιούνταν με γνώμονα την εξυπηρέτηση πελατειακών συμφερόντων», τονίζοντας ότι «η σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και η παρουσία σε αυτό νέων πολιτικών προσώπων με αυτοδιοικητικό πολιτικό προφίλ, όπως ο Γ. Πισιμίσης και ο Γ. Τσούτσιας, φέρνουν αισιοδοξία ότι θα μπορέσει να δημιουργηθεί ένα ισχυρό τοίχος απέναντι στην παλινόρθωση των παλαιών λογικών και νοοτροπιών» .

Η ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Μαΐου, αποφασίστηκε από το υπουργείο Οικονομικών η επιστροφή των δυο πρώτων ακινήτων που είχαν περάσει στο Υπερταμείο, στον Δήμο Βριλησσίων. Είχε προηγηθεί η επί μήνες προσπάθεια του κ. Μανιατογιάννη να «πάρει πίσω» τα ακίνητα, κινητοποιώντας τους πολίτες αλλά και πολλούς άλλους δημάρχους, ασκώντας πίεση στο υψηλότερο επίπεδο και ερχόμενος σε σύγκρουση με την κυβέρνηση.

Πρόκειται για την Ναυτική Βάση και τον Παιδότοπο Παπασπηλίου τα οποία σύμφωνα με το ΦΕΚ 1626/2019, αποφασίστηκε να εξαιρεθούν τελικώς από την μεταβίβαση τους στην ΕΤΑΔ και επιστρέφουν στον Δήμο Βριλησσίων. Σημαντικό είναι ότι στο ΦΕΚ γίνεται αναφορά στο έγγραφο που απέστειλε προς το υπουργείο Οικονομικών, ο Δήμος Βριλησσίων ζητώντας την ανάκληση της απόφασης και την παραχώρηση της  κυριότητας του συνόλου των δημόσιων ακινήτων στους Δήμους.

Τότε ο κ. Μανιατογιάννης είχε κάνει λόγο για «τεράστια νίκη και δικαίωση. Τόσο καιρό διεκδικούσαμε και συγκρουόμασταν όταν άλλοι δεν ασχολήθηκαν καθόλου. Τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε σοβαρά και με σχέδιο για τον τρόπο με τον οποίον θα αξιοποιήσουμε την δική μας πλέον περιουσία».

Για το θέμα, την Τρίτη 28 Μαίου 2019, ο Δήμος Βριλησσίων ενημερώθηκε από την Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας ότι «αναρτήθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο η υπ.αρ. 5254/εξ2019 Απόφαση μερικής ανάκλησης της ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018/ 19.06.2018 απόφασης του Υπουργού Οικονομικών  (Φ.Ε.Κ. 1866 Β/27.05.2019), στην οποία περιλαμβάνονται και 2 ακίνητα χωρικής αρμοδιότητας Δήμου Βριλησσίων , τα οποία μας ζητήσατε να εξαιρεθούν.»

Δείτε την απόφαση ανάκλησης εδώ

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button