ΜαρούσιΝέαΕιδήσεις

ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου: «”Όχι” στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου»

«Συνεχίζεται το πάρτι με τις απευθείας αναθέσεις στον Δήμο Αμαρουσίου» υποστηρίζει η ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, για ακόμα μια χρονιά την «τιμητική της» έχει η υπηρεσία Πρασίνου. Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει, η διοίκηση του Δήμου, με απευθείας ανάθεση 37.000 ευρώ, δίνει την αποψίλωση των κοινοχρήστων χώρων και των οικοπέδων σε ιδιώτες, λόγω αδυναμίας της υπηρεσίας Πρασίνου να ανταπεξέλθει.

«Θα μας απαντήσει κάποιος από τη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου; Γιατί τόσα χρόνια η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου δεν έχει φροντίσει να κάνει αιτήματα προς το υπουργείο ώστε να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό στην υπηρεσία πρασίνου;» αναρωτιέται η ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου και προσθέτει:

«Δεν περιμένουμε καμιά απάντηση. Ξέρουμε καλά και τους σχεδιασμούς των κυβερνήσεων και της πλειοψηφίας των δημάρχων. Απαξιώνουν τις υπηρεσίες από προσωπικό και μετά τις χαρίζουν στους διάφορους εργολάβους.

Αυτή τη πολιτική εφαρμόζει και η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου. Γνωρίζουμε καλά ότι η εκποίηση των υπηρεσιών αποτελεί κεντρική πολιτική κατεύθυνση όλων των κυβερνήσεων, αλλά και όλων των κομμάτων που πίνουν νερό στη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και εδώ όλοι μας πρέπει να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας για το ποιος είναι μαζί μας και ποιος είναι απέναντι».

Η ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου καλεί τη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου να αποσύρει το συγκεκριμένο θέμα, όπως και το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορά στη δημιουργία της Δημοτικής Αστυνομίας και «αντί να τροποποιεί τις θέσεις για να πάρει δημοτικούς αστυνόμους ας προσλάβει δέκα κηπουρούς». «Θα περιμέναμε τουλάχιστον για τέτοια θέματα ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών να βγει τουλάχιστον μια ανακοίνωση – καταγγελία από τη πλειοψηφία του σωματείου, αλλά δυστυχώς τσιμουδιά, άχνα δεν έχει βγει μέχρι και σήμερα. Φαίνεται ότι για τους συναδέλφους όλα πάνε καλά» καταληγει η ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης, η οποία επίσης καλεί «τους συναδέλφους να μην επιτρέψουν καμιά παραχώρηση υπηρεσιών στους ιδιώτες, αλλά να παλέψουν μέσα από το Συνδικάτο τους για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Show More

Related Articles

Back to top button