ΠολιτισμόςΘέατροΨυχαγωγία

Live από το εργαστήριο του κορυφαίου William Kentridge

Στο εργαστήριο του σπουδαίου William Kentridge μπορείτε να μπείτε απόψε στις 21:00 από…τον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή.

Ο κορυφαίος Νοτιοαφρικανός εικαστικός και σκηνοθέτης William Kentridge μας ξεναγεί στο εργαστήριό του και μας μιλάει για το έργο του Waiting for the Sibyl. Τι πιο συναρπαστικό από το να έχουμε την ευκαιρία να «μπούμε» στον χώρο αλλά ίσως και στον τρόπο σκέψης, ενός τόσο σημαντικού δημιουργού;

Η όπερα δωματίου Waiting for the Sibyl (43 λεπτά), διηγείται την ιστορία της Κυμαίας ιέρειας Σίβυλλας, λειτουργώντας σαν ένας οπτικά πολυδιάστατος διαλογισμός πάνω στην έννοια της ζωής, της μοίρας και της ανθρώπινης συνείδησης. Έργο για τρεις χορευτές και έξι τραγουδιστές, η όπερα δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του χορωδιακού σκηνοθέτη και χορευτή Nhlanhla Mahlangu και του συνθέτη Kyle Shepherd και ξεδιπλώνεται σε 5 σύντομες σκηνές, που οριοθετούνται από το άνοιγμα και το κλείσιμο της αυλαίας.

Ενσωματώνοντας τα πλέον χαρακτηριστικά εκφραστικά στοιχεία της δουλειάς του Kentridge -προβολές, ζωντανή παράσταση, ηχογραφημένη μουσική και θέατρο σκιών- το έργο εξιστορεί τον τρόπο που η Σίβυλλα προφήτευε το μέλλον για όσους της το ζητούσαν.

Δείτε βίντεο από τις πρόβες  ΕΔΩ και μπείτε για μια μέρα εξ ολοκλήρου στον κόσμο του William Kentridge και στον κόσμο μιας καταπληκτικής παράστασης.

Show More

Related Articles

Back to top button