ΚηφισιάΠεριβάλλονΝέα

Ο Δήμος Κηφισιάς συμμετέχει στην καμπάνια ευαισθητοποίησης «Πάμε με ποδήλατο στη δουλειά» 18-31 Μαΐου

Ο Δήμος Κηφισιάς συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών με στόχο τη μετακίνηση από και προς τη δουλειά με το ποδήλατο  που διοργανώνεται  και στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, για 9η συνεχή χρονιά από τις 18 ως τις 31 Μαΐου.

“Ειδικά τώρα, που ο καιρός είναι καλός και οι ειδικοί συνιστούν την αποφυγή του συνωστισμού στα μέσα μεταφοράς, οι πολίτες του Δήμου μας μπορούν να δοκιμάσουν να μετακινηθούν από και προς τη δουλειά τους με ποδήλατο ειδικά εάν εργάζονται κοντά στο χώρο διαμονής τους”.

“Ο Δήμος μας έχει αναπτυγμένο δίκτυο ποδηλατόδρομων. Στη Δημοτική Ενότητα Κηφισιάς, υπάρχει δίκτυο ποδηλατοδρόμων που διέρχεται από τις οδούς Στροφιλίου – Εμμ. Μπενάκη – Β.Αμαλίας – Δηληγιάννη – Κασαβέτη – Λεβίδου – Κολοκοτρώνη – Πεντέλης Καποδιστρίου – Καραϊσκάκη – Γούναρη – Ρόδου – Απόλλωνος – Εθν. Στρατού, με συνολικό μήκος 5,1 χλμ”.

Στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας ο υφιστάμενος ποδηλατόδρομος διέρχεται από τις οδούς Γ. Παπανδρέου – Κ. Βάρναλη – Δαβάκη – Β. Ηπείρου – Παπαναστασίου – Σεφέρη – Εθνικής Αντιστάσεως – Σεβδικίου – Γρηγορίου Ε΄ – Καζαντζάκη & Λ. Ακρίτα, με συνολικό μήκος 5,8  χλμ.
Τέλος, στη Δημοτική Ενότητα Εκάλης ο ποδηλατόδρομος διέρχεται από την οδό Ρόδων, συνολικού μήκους 3,8 χλμ.

Το «Με ποδήλατο στη δουλειά» είναι ένας φιλικός διαγωνισμός κατά τον οποίο κάθε πολίτης καταχωρεί τα χιλιόμετρα και τις διαδρομές που κάνει από το σπίτι στη δουλειά και πίσω, από τις 18 έως και τις 31 Μαΐου. Οι δημότες του Δήμου Κηφισιάς μπορούν να εγγραφούν στην διεύθυνση https://biketowork.gr/ επιλέγοντας τον οργανισμό- Δήμος Κηφισιάς.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και Υποδομών, Ενέργειας κι Εκτέλεσης του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού Αλέξης Μακρής ενημερώνει για το πώς ενισχύεται η μετακίνηση με το ποδήλατο στο Δήμο Κηφισιάς:

“Μέσω του ολοκληρωμένου Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), χαράσσεται πολιτική ενίσχυσης των ήπιων μορφών μετακίνησης, με την υλοποίηση των σχετικών αστικών αναπλάσεων.
Βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στην υλοποίηση του έργου πίστας skateboard στον Δήμο μας. H μελέτη έχει ήδη ολοκληρωθεί για το skatepark, και σύντομα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες διεξαγωγής του σχετικού διαγωνισμού. Ο χώρος που έχει επιλεγεί βρίσκεται στην οδό Γεωργίου Λύρα, Κάτω Κηφισιάς.
Μέσα στο επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν εργασίες αποκαταστάσεων τμημάτων των ποδηλατοδρόμων του Δήμου μας.”

“Ας βάλουμε την άσκηση στη ζωή μας. Πάμε με ποδήλατο στη δουλειά!!”

Tags
Show More

Related Articles

Close