ΕκπαίδευσηΈργαΠεντέλη

Ανακαινίσεις, επισκευές και αποκαταστάσεις ζημιών στα Λύκεια και στα Δημοτικά του Δήμου Πεντέλης

Το πρόγραμμα αναβάθμισης των σχολικών μονάδων της πόλης που έχει προγραμματίσει και υλοποιεί η δημοτική αρχή του Δήμου Πεντέλης συνεχίζεται.

Πιο συγκεκριμένα τις τελευταίες μέρες έγιναν και ολοκληρώθηκαν οι ακόλουθες ανακαινίσεις, επισκευές και αποκαταστάσεις ζημιών στα εξής σχολικά κτήρια του Δήμου Πεντέλης:

  • Στο Λύκειο Μελισσίων πραγματοποιήθηκε νέα ασφαλτόστρωση του αυλείου χώρου με απόξεση του προηγούμενου ασφαλτοτάπητα και τοποθέτηση νέου από αμμάσφαλτο. Οι εργασίες συνεχίζονται με την εκ νέου εφαρμογή ακρυλικού συνθετικού τάπητα αθλητικού δαπέδου στο εξωτερικό γήπεδο μπάσκετ, ενώ θα αλλαχθούν επίσης τα ταμπλό από τις μπασκέτες και θα τοποθετηθούν νέα παγκάκια.
  • Στο Γυμνάσιο Λύκειο Πεντέλης πραγματοποιήθηκαν επισκευές στους νιπτήρες και τις βρύσες των τουαλετών, με αντικατάσταση όσων δε λειτουργούσαν και επισκευή όσων ήταν δυνατόν να επισκευαστούν.
  • Στο Λύκειο Νέας Πεντέλης έγινε αποξήλωση και αντικατάσταση γυψοσανίδων χωρισμάτων που είχαν καταστραφεί. Οι παλαιές σπασμένες γυψοσανίδες αλλάχτηκαν και βάφτηκαν αποκαθιστώντας έτσι τα χωρίσματα των αιθουσών.
  • Στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Πεντέλης αποκαταστάθηκαν με εργασίες αντιστήριξης, οι ζημιές που υπήρχαν στο τοιχίο της περίφραξης του Σχολείου στο οποίο είχε σημειωθεί επικίνδυνη κλίση.
  • Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων τοποθετήθηκε σύστημα συναγερμού, κάτι που αποτελούσε αίτημα της Διεύθυνσης και των διδασκόντων του σχολείου για πολύ καιρό, καθώς το κτήριο επανειλημμένα είχε γίνει στόχος κακοποιών στοιχείων.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Συνεχίζουμε τις εργασίες αποκατάστασης ζημιών, αλλά και ανακαίνισης σε σχολικά κτήρια του Δήμου μας. Οι παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο εντάσσονται στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού μας για τη δημιουργία ενός πιο ασφαλούς, πιο φιλικού και πιο λειτουργικού σχολικού περιβάλλοντος για μαθητές και εκπαιδευτικούς με καλύτερους χώρους διδασκαλίας, καλύτερους βοηθητικούς χώρους και χώρους υγιεινής. Ευχαριστώ τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, τις Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για τη σημαντική συμβολή τους στη γρήγορη και επιτυχή ολοκλήρωση και αυτών των εργασιών».

 

  

  

  

Show More

Related Articles

Back to top button