ΒριλήσσιαΠεριβάλλον

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΡΑΕΙ»

Περίπου 6.700 ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτιού, μπαταρίες και συσκευές), συνέλεξαν οι μαθητές των Βριλησσίων στο πλαίσιο του μαθητικού διαγωνισμού “Ανακυκλώνουμε γιατί μετράει” που διοργάνωσε ο Δήμος Βριλησσίων.
Τα αποτελέσματα είναι πράγματι εντυπωσιακά και καταδεικνύουν καταδεικνύει το μέγεθος της ευαισθητοποίησης των παιδιών, τη μεγάλη προσπάθεια των εκπαιδευτικών αλλά και την πολύτιμη βοήθεια των γονέων.
Ο μαθητικός διαγωνισμός υλοποιήθηκε από τον Δήμο Βριλησσίων, σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), την Περιφέρεια Αττικής, την ΑΦΗΣ Α.Ε. και την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας followgreen.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανακύκλωσαν σε ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν στα σχολεία χαρτί (βιβλία, περιοδικά, τετράδια, εφημερίδες, μη ογκώδεις συσκευασίες), μπαταρίες και μικρές ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές
Την Τετάρτη 23 Μαΐου, ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξενοφών Μανιατογιάννης επιβράβευσε όλα τα σχολεία και τους μαθητές που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία αυτή, απονέμοντας τιμητικούς επαίνους για τη διάκριση και τη συμμετοχή τους στον περιβαλλοντικό διαγωνισμό.
Επαίνους έδωσε, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Αλέξης Μαυραγάνης και η Πρόεδρος της Α΄ Σχολικής Επιτροπής Γιώτα Παρασκευοπούλου.
Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του γενικότερου προγράμματος ενίσχυσης της ανακύκλωσης και της εμπλοκής της σχολικής κοινότητας που υλοποιεί ο Δήμος Βριλησσίων ο οποίος βρίσκεται στις πρώτες θέσεις μεταξύ των δήμων της Αττικής στις επιδόσεις ανακύκλωσης χαρτιού με διαλογή στην πηγή σε σχολεία και δημόσιους φορείς, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ειδικού Διαβαθμικού Συνδέσμου Ν. Αττικής (ΕΣΔΝΑ) για το έτος 2017.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανακυκλώνουν σε ειδικούς κάδους χαρτιού που έχουν τοποθετηθεί στο σχολείο στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης χαρτιού. της Περιφέρειας Αττικής «Ανακυκλώνω Χαρτί γιατί Μετράει – Έλα στον κύκλο μας», με ήρωα τον «Χαρτοφάγο».
Τα αποτελέσματα καταγράφονται στη Δημοτική Πλατφόρμα Ανακύκλωσης www.followgreen.gr/vrilissia, στην ειδική ενότητα Σχολεία εν δράσει, στην οποία οι πολίτες – γονείς του Δήμου μπορούν να δωρίσουν πόντους επιβράβευσης στα σχολεία και να παρακολουθούν τις επιδόσεις όλων των σχολείων.
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ
Ειδικότερα, για το διάστημα από 1.1.2017 έως και 31.12.2017 στα σχολεία του Δήμου Βριλησσίων ανακυκλώθηκαν 17.040 κιλά χαρτιού, ποσότητα που τον κατατάσσει στις πρώτες θέσεις των δήμων και δημόσιων φορέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού της Περιφέρειας Αττικής.
Τα υλικά που συλλέχθηκαν είναι: βιβλία, τετράδια, σχολικά έντυπα, περιοδικά, εφημερίδες, λοιπά έντυπα π.χ. από ΔΕΚΟ.
Ήδη, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Βριλησσίων έχει αναδείξει σε κορυφαία προτεραιότητά της τη διαχείριση των απορριμμάτων με Διαλογή στην Πηγή, αποτελώντας και τον πρώτο δήμο της Αττικής που υλοποιεί πρόγραμμα κομποστοποίησης με συλλογή των οργανικών υπολειμμάτων σε ΚΑΦΕ κάδο έξω από κάθε σπίτι.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button