Βριλήσσια

Ξ. Μανιατογιάννης: “Νοικοκυρέψαμε έναν χρεωμένο Δήμο”.

Για “νοικοκύρεμα των οικονομικών” του Δήμου Βριλησσίων έκανε λόγο ο Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο “Επικοινωνία FM”.

Όπως ανέφερε ο κ. Μανιατογιάννης παρέλαβε έναν Δήμο “με 3,5 εκ. ευρώ υποχρεώσεις και 800.000 ευρώ ταμειακά διαθέσιμα ενώ σήμερα οι υποχρεώσεις μειώθηκαν σε 1 εκ. ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα έφτασαν τα 5,5 εκ. ευρώ/έτος. Είχαμε έναν Δήμο που απο το 2002 έως και το 2012 επιβαρύνθηκε με δάνεια που έφταναν συνολικά τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα οι αποπληρωμές τους φτάνουν στα 4,5 εκ. ευρώ”.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων τόνισε ότι στη δική του θητεία ο Δήμος δεν έλαβε νέο δάνειο “και ούτε θα λάβει” ενώ πρόσθεσε ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τους όρους αποπληρωμής των δανείων και χαρακτήρισε την ρύθμιση επιμήκυνσης αποπληρωμής που έκανε ο πρώην Δήμαρχος Κ. Ιωαννίδης ως “μια κακή ρύθμιση”: “Ενώ ο Δήμος έδινε 250.000-300.000 ευρώ το χρόνο, στην δική μας θητεία, λόγω της ρύθμισης Ιωαννίδη έφτασε στα 700.000 ευρώ το χρόνο, επειδή ο πρώην Δήμαρχος για τους δικούς του λόγους αποφάσισε να πάρει όλη την έκπτωση στην αρχή. Αλλά κι αυτό το αντιμετωπίσαμε”.

Ο κ. Μανιατογιάννης πρόσθεσε ακόμη ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου, στο μεγαλύτερο μέρος τους επενδύονται σε έργα στην πόλη και ανέφερε μεταξύ άλλων τις επενδύσεις ύψους 5 εκ. ευρώ στα έργα ομβρίων και τα έργα ασφαλτοστρώσεων ύψους 2 εκατ. Ευρώ τα οποία βρίσκονται σε τελικό στάδιο ολοκλήρωσης. Έδωσε ακόμη έμφαση στις επεκτάσεις του δικτύου φυσικού αέριου κατά 15 χλμ τα τελευταία δυο χρόνια, επεκτάσεις που ειναι διπλάσιες του μέσου όρου του συνόλου των επεκτάσεων σε επίπεδο Αττικής, τα έργα κατασκευής νέου παιδικού σταθμού και νέων βρεφονηπιακών τμημάτων καθώς και στο μεγάλο έργο της ανακύκλωσης που έχει ήδη οδηγήσει σε μείωση κατά 47% της ταφής με συνεπακόλουθη μείωση των εισφορών που πληρώνει ο Δήμος στον ΕΔΣΝΑ και τελικό αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί τα δημοτικά τέλη.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button