ΔήμοιΜαρούσιΔημοτικάΕιδήσεις

Ξεκινούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις για το Μαρούσι με δύο μουσικές βραδιές

Τζαζ και μουσικές μελωδίες από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο στις 21 & 22 Ιουλίου

Παρά τις αντιξοότητες των ημερών και με πολύ λιγότερες καλοκαιρινές εκδηλώσεις απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει, ο Δήμος Αμαρουσίου δύο ξεχωριστές μουσικές βραδιές στον κήπο της Βορέειου Βιβλιοθήκης.

Το πρόγραμμα των μουσικών βραδιών του Δημοτικού Ωδείου που διοργανώνονται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ) στον προαύλιο χώρο της Βορέειου Βιβλιοθήκης (Στ.Δραγούμη & Μιλτιάδου), έχει ως εξής:

  • Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 – ένα μουσικό σχήμα από έξι καταξιωμένους  Καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, θα μας ταξιδεύσουν στον κόσμο της  Jazz μουσικής. Ο Παντελής Πασχαλίδης στην Τρομπέτα, ο Τρύφωνας Θωμόπουλος στο Πιάνο, ο Τάσος Σοκορέλης στην Κιθάρα, ο Μαρίνος Γαλατσινός στο Κλαρινέτο και στο Σαξόφωνο, ο Αθανάσιος Θάνος στο ηλεκτρικό Μπάσο και ο Γρηγόρης Μελάκης στα Τύμπανα  θα ερμηνεύσουν γνωστά standards  της JazzBlues και Soul μουσικής.
    Ώρα έναρξης: 20.30

  • Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020 –  τραγούδια κάτω απ΄το φεγγάρι, με μουσικές μελωδίες από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.  Στο τραγούδι, η  Βάσια  Μούγιου, Καθηγήτρια Μονωδίας  του Δημοτικού Ωδείου, ενώ στο πιάνο θα τη συνοδεύσει ο Διονύσης Βούλγαρης, Καθηγητής  και ο ίδιος  του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου.
    Ώρα έναρξης: 20.30

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κοσκόρου Φωτεινή, Οργάνωση: Χοζού Ελένη

«Αξιοποιώντας τους χώρους των Μουσείων και  της  Βιβλιοθήκης, που αποτελούν ενεργά κύτταρα Πολιτισμού της πόλης μας, ξεκινούμε τον Ιούλιο από τον κήπο της Βορέειου Βιβλιοθήκης και  συνεχίζουμε με το  Φεστιβάλ τον Σεπτέμβριο,  με μια μεγάλη ποικιλία μουσικών και θεατρικών παραστάσεων  στο Αμαλίειο, αλλά και σε άλλα  σημεία ενδιαφέροντος του Αμαρουσίου.  Ακολουθούν τα Σπαθάρεια, με παραστάσεις Θεάτρου Σκιών και ελληνική παραδοσιακή – λαϊκή  μουσική στον κήπο του Σπαθάρειου Μουσείου. Το Μαρούσι, παρά τις αντιξοότητες της πανδημίας, θα καταφέρει να γίνει πόλος εξωστρέφειας και παραγωγής αξιόλογων πολιτιστικών προϊόντων»σημειώνει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου.

Θα τηρηθούν  όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα  λόγω της πανδημίας covid –19 όπως αυτά ορίζονται από τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. του Δημοτικού Ωδείου Δήμου Αμαρουσίου: 210 6180085.

Show More

Related Articles

Back to top button