ΒριλήσσιαΠεριβάλλον

Ξεκινά και πάλι το σχολικό “πρωτάθλημα ανακύκλωσης”

Ένας διαγωνισμός έδωσε στα παιδιά ένα παιχνίδι και αυτά ανακάλυψαν την ανακύκλωση και κάπως έτσι βγήκαν και πρωταθλητές, γιατί κατά το “περσινό πρωτάθλημα” μάζεψαν μεταξύ άλλων πάνω απο 17.000 κιλά χαρτιού και τα ανακύκλωσαν. Φέτος ποιος θα ειναι ο πρωταθλητής;

Ολα τα σχολεία των Βριλησσίων θα πάρουν και φέτος μέρος στο μαθητικό “πρωτάυλημα ανακύκλωσης”, τον μαθητικό διαγωνισμό «Ανακυκλώνουμε Γιατί Μετράει» 2018-2019, ο οποίος ξεκινά και πάλι.

Η υλοποίηση του διαγωνισμού γίνεται από τον Δήμου Βριλησσίων σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και την Περιφέρεια Αττικής, την ΑΦΗΣ Α.Ε., την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. και την Oil4Life, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen και θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Στόχος του είναι η ευαισθητοποίηση και η ενεργή συμμετοχή της σχολικής κοινότητας στην ανακύκλωση.

Στον περσινό διαγωνισμό, τα σχολεία των Βριλησσίων κατάφεραν να ανακυκλώσουν πάνω απο 14.000 κιλά χαρτιού, επίδοση απο τις καλύτερες σε επίπεδο Αττικής.

Στο “τοπικό πρωτάθλημα”, το 1ο βραβείο κέρδισε το 3ο Γυμνάσιο, δεύτερο ήρθε το 2ο Λύκειο και την τρίτη θέση κατέκτησε το 1ο Γυμνάσιο.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί καλούνται και φέτος να ανακυκλώνουν στους ειδικούς κάδους που έχουν τοποθετηθεί στα σχολεία χαρτί, μπαταρίες, μικρές ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ αυτή τη χρονιά έχει ενταχθεί και το τηγανέλαιο ως ένα επιπλέον ρεύμα.

Κάθε φορά που οι ειδικοί σχολικοί κάδοι γεμίζουν τα σχολεία κερδίζουν πόντους επιβράβευσης.

Επιπλέον, στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν όλα τα μέλη του www.followgreen.gr/vrilissia με τον δικό τους τρόπο, δωρίζοντας έως και 150 πόντους μηνιαίως στο σχολείο της επιλογής τους, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να βλέπουν διαδραστικά την πρόοδο του κάθε σχολείου μέσα από την ειδική σελίδα Σχολεία εν δράσει.

Στο τέλος του διαγωνισμού ο Δήμος Βριλησσίων θα επιβραβεύσει όλα τα σχολεία που συμμετείχαν σε μία ειδική εκδήλωση, καθώς, όπως ενημερώνει ο Δήμος, στόχος του είναι να γίνει κατανοητό ότι μέσα από την ανακύκλωση κερδίζουμε όλοι μια καθαρότερη πόλη και μια πιο ποιοτική ζωή.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button