Χαλάνδρι

Νέο Δημαρχείο “τοπόσημο” στο Χαλάνδρι

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υλοποίηση του νέου Δημαρχείου στο Χαλάνδρι, έπειτα απο είκοσι χρόνια αναμονής. Ο Δήμος Χαλανδρίου παρέλαβε τις οριστικές μελέτες ενώ εκδόθηκε η οικοδομική άδεια. Το επόμενο στάδιο ειναι η δημοπράτηση της κατασκευής του έργου που εκτιμάται ότι θα αλλάξει ριζικά την όψη του κέντρου της πόλης, αποτελώντας ένα αρχιτεκτονικό τοπόσημο και θα ενοποιήσει τις διάσπαρτες σήμερα, δημοτικές υπηρεσίες.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, “η ανέγερση Δημαρχιακού Μεγάρου για το Δήμο Χαλανδρίου αποτελεί διαχρονική ανάγκη, καθώς οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Χαλανδρίου στεγάζονται ακόμη σε ξεχωριστά μισθωμένα κτίρια της πόλης, με δυσκολίες στην επικοινωνία και τη συνεργασία του υπηρεσιακού μηχανισμού, με αποτέλεσμα τη δυσχέρεια σε διεκπεραίωση θεμάτων, και την αδυναμία τήρησης των μέτρων ασφάλειας για τους εργαζομένους για κάποιες περιπτώσεις κτιρίων.

Η στέγαση των Υπηρεσιών του Δήμου σε ένα κτίριο θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των παρερχομένων υπηρεσιών στους πολίτες, και η ύπαρξη ιδιόκτητου Δημαρχείου θα εξασφαλίσει σημαντικούς πόρους για τους δημότες, που έως τώρα καταβάλλονταν για τις εκμισθώσεις κτιρίων.

Το Δημοτικό Κατάστημα, απόρροια Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού που έγινε το 1999, επί δημαρχίας Κ.Παττακού,με την επικαιροποίηση της μελέτης του τα έτη 2017-2018, θα αποτελέσει τοπόσημο για το κεντρικό Χαλάνδρι, ένα κτιριο πλήρως αρχιτεκτονημένο, που θα αναβαθμίσει την περιοχή και που εξασφαλίζει βιωσιμότητα και ελκυστικότητα στην πόλη.

Ο σχεδιασμός του προσαρμόστηκε στις σημερινές ανάγκες λειτουργίας νέων κτιρίων και κτιρίων Αυτοδιοίκησης και έλαβε υπόψη τον νέο ισχύοντα Ο.Ε.Υ. του δήμου, με στόχο την εξυπηρέτηση εργαζομένων και πολιτών, Ακόμη εναρμονίζεται στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και διατάξεις (π.χ. πυρασφάλειας), καθώς και στις απαιτήσεις των σύγχρονων οικοδομικών και τεχνολογικών προδιαγραφών, τον ενεργειακό σχεδιασμό για εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων (με την ένταξη στοιχείων όπως τα φυτεμένα δώματά του)
Το νέο Δημαρχείο περιλαμβάνει έκτος από τις ενοποιημένες Υπηρεσίες του Δήμου, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Αίθουσα Συγκεντρώσεων Θέατρο 246 ατόμων, χώρους Στάθμευσης πάνω από 5000τμ και καφέ – αναψυκτήριο.Η Αίθουσα Συγκεντρώσεων, με τους χώρους εκθέσεων στο πατάρι της) θα καλύψει ανάγκες πολιτιστικών και ενημερωτικών δραστηριοτήτων της πόλης (διαλέξεις, κινηματογράφος, εκθέσεις, μικρά θεατρικά κλπ) θα επαυξήσει και αναβαθμίσει τα δρώμενα της πόλης, και σε συνδυασμό με τα καφέ – αναψυκτήρια θα αποτελέσει πόλο έλξης που θα συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινής ζωής στην πόλη.
Επιπροσθέτως οι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων θα καλύψουν με επάρκεια τις ανάγκες των εργαζομένων και επισκεπτών του Δημαρχείου και της Αίθουσας Συγκεντρώσεών του, και θα συμβάλουν ώστε να μην επιβαρυνθεί κυκλοφοριακά η περιοχή της κεντρικής πλατείας του Χαλανδρίου.”

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button