Αγία ΠαρασκευήΠεριβάλλον

Μια “νέα πόλη” θα σχεδιάσει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής

Μια “νέα πόλη” θα σχεδιάσει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής

Σε ριζική αλλαγή του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η πόλη της Αγίας Παρασκευής, σκοπεύει να προχωρήσει ο Δήμος με την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Ο Δήμος θα προχωρήσει σε ένα ολιστικό σχέδιο ολοκληρωμένων αστικών παρεμβάσεων με στόχο την βελτίωση της κίνησης και της προσβασιμότητας του συνόλου των πολιτών στις λειτουργίες της πόλης.

Σύμφωνα με τον Δήμο, θα δοθεί έμφαση στην βελτίωση στη προσβασιμότητα των κατοίκων στα πεζοδρόμια, στην υλοποίηση υποδομών για ΑΜΕΑ, στην επίλυση της παράνομης στάθμευσης και στην αύξηση του ποσοστού χρήσης μέσων μαζικής μεταφοράς και εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης.

Αναμένεται να προωθηθούν εκτεταμένα έργα πεζοδρομήσεων, δημιουργίας οδών ήπιας κυκλοφορίας, ποδηλατοδρόμων κλπ, καθώς και παρεμβάσεις στον κυκλοφοριακό-συγκοινωνιακό χάρτη και στο σύστημα στάθμευσης της πόλης

Η υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Αγίας Παρασκευής θα εξελιχθεί σε δυο στάδια. Αρχικά θα γίνει η καταγραφή και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης και σε δεύτερο στάδιο θα διαμορφωθεί το οριστικό σχέδιο κυκλοφοριακής οργάνωσης της πόλης.

Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής καλεί τους δημότες σε μαζική συμμετοχή στις διαδικασίες διαβούλευσης που θα πραγματοποιηθούν.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button