ΠολιτισμόςΔήμοιΦιλοθέη-ΨυχικόΔημοτικάΕιδήσεις

Μητσιάς- Καραμπέτη ανοίγουν τις εκδηλώσεις για το Δήμο Φιλοθέης- Ψυχικού

«Οι ποιητές μας τραγουδούν» δωρεάν για το κοινό

Μπορεί το φετινό καλοκαίρι να είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα με πολύ λιγότερες εκδηλώσεις και συναυλίες, ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού ωστόσο έχει μια εξαιρετική πρόταση για τους λάτρεις της Τέχνης.

Πρόκειται για την καλλιτεχνική συνεργασία του Μανώλη Μητσιά με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη που έχει σαν τίτλο «Οι ποιητές μας τραγουδούν».

Το σχήμα αυτό θα φιλοξενηθεί από τον Δήμο στα μέσα Ιουλίου 2020, στον θερινό κινηματογράφο της Φιλοθέης.

Πρόκειται για ένα μουσικό πρόγραμμα, μια ανθολογία της ελληνικής μελοποιημένης ποίησης από την Σαπφώ στον Σολωμό, τον Σεφέρη, τον Ελύτη και τον Ρίτσο, με ποίηση, μουσική και τραγούδι. Είναι σαν μια περιδιάβαση στο μαγικό κόσμο της ελληνικής ποίησης από τον 6ο π.Χ. αιώνα έως τις μέρες μας.

Ακούγονται μελοποιημένοι οι : Σαπφώ, Δ. Σολωμός, Κ. Παλαμάς, Ά. Σικελιανός, Κ.Π Καβάφης, Κ. Βάρναλης, Ν. Λαπαθιώτης, Κ. Καρυωτάκης, Γ. Σεφέρης, Ο. Ελύτης, Γ. Ρίτσος, Μυρτιώτισσα, Δ. Σαββόπουλος, κ.α. ενώ οι συνθέτες που μελοποίησαν τα ποιήματα εί ναι οι: Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Μαρκόπουλος, Ξαρχάκος, Μούτσης, Ανδριόπουλος, Σαββόπουλος, Μικρούτσικος, Λεοντής, Σπανός, Ξυδάκης, Λ. Πλάτωνος.

Η είσοδος θα είναι δωρεάν για τον κόσμο, μια προσφορά του Δήμου προς τους κατοίκους και τους δημότες του.
Σύμφωνα με τα νέα μέτρα η χωρητικότητα του κινηματογράφου είναι περίπου στα 300 άτομα.

Σύντομα θα ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία και ώρα της εκδήλωσης.

Show More

Related Articles

Back to top button