ΚοινωνίαΝέαΕιδήσεις

Τα τρία σενάρια για την αύξηση του κατώτατου μισθού και η ημερομηνία “κλειδί”

Ιδιαίτερα σύντομα αναμένεται να ανοίξει ο… διάλογος αναφορικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού και η οποία αφορά περίπου 650.000 μισθωτούς, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως λόγω του πληθωρισμού που παραμένει σε υψηλά επίπεδα, εξετάζεται αύξηση μεγαλύτερη από 5,5%.

Η ημερομηνία “κλειδί” για την εφαρμογή του μέτρου -όπως όλα δείχνουν- είναι η 1η Απρίλη, ενώ τα επιστημονικά ινστιτούτα και οι φορείς των εργοδοτών και των εργαζόμενων αναμένεται να υποβάλλουν τις εκθέσεις τους στο ΚΕΠΕ, το οποίο θα πρέπει έως τα μέσα Μαρτίου να παραδώσει το οριστικό πόρισμά του στον Υπουργό Εργασίας.

Στο επόμενο στάδιο, ο Κωστής Χατζηδάκης θα ζητήσει την έγκριση της τελικής πρότασης από το υπουργικό συμβούλιο και ο νέος κατώτατος μισθός θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό.

Κατώτατος μισθός – Τα τρία σενάρια για το πόσο θα αυξηθεί

Το πρώτο σενάριο κάνει λόγο για αύξηση κατά 5,5%, να αυξηθεί δηλαδή κατά 39 ευρώ και να φτάσει στα 752 ευρώ, ενώ το δεύτερο σενάριο είναι να αυξηθεί κατά 7,75%, δηλαδή κατά 50-57 ευρώ και να διαμορφωθεί από 763 έως 770 ευρώ.

Υπάρχει και ένα τρίτο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο, ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί κατά 9,9%, δηλαδή να διαμορφωθεί στα 783 ευρώ.

*Υπενθυμίζεται ότι ο κατώτατος μισθός από τον Μάιο του 2022, που αυξήθηκε κατά 7,5%, ανέρχεται στα 713 ευρώ.

Show More

Related Articles

Back to top button