2ΧαλάνδριΤέχνεςΒιβλίο

«Η πεταλούδα με το τσακισμένο φτερό»της Βάσως Μαυρουδή

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023, στις 7 μμ, στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου (Αντιγόνης και Δαναΐδων).

To ξεχωριστό της παραμύθι με τίτλο «Η πεταλούδα με το τσακισμένο φτερό» (Εκδόσεις: iWrite) παρουσιάζει η Βάσω Μαυρουδή. Η σχετική εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023, στις 7 το απόγευμα, στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου (Αντιγόνης και Δαναΐδων).

Θα προλογίσουν ο συγγραφέας, Σέργιος Γκάκας, αντιδήμαρχος Πολιτισμού και η κοινωνική λειτουργός Δήμητρα (Μιμή) Γκασούκα, ανάπηρη δημοτική σύμβουλος της πόλης. Στον χώρο θα υπάρχει, παράλληλα, έκθεση των έργων της Κατερίνας Σαμαρά που κοσμούν την έκδοση.

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Πώς η τροµερή νεράιδα Μορφώ ορίζει τη ζωή σε ζώα και ζουζούνια, που ζουν σε λιβάδια και βουνά; Πόσο σηµαντική για τα πλάσµατα του δάσους είναι η µεταξένια πεταλούδα Φρύνη µε το σπασµένο φτερό; Με ποιον τρόπο µαθαίνει στους άλλους όλα όσα γνωρίζει; Μπορεί άραγε η φιλία και η αγάπη να χαρίσουν το οµορφότερο πέταγµα στον ουρανό, ακόµα και σε κάποιον που δεν πετάει;

Αυτά και άλλα τόσα κρύβονται στο παραµύθι «Η πεταλούδα µε το τσακισµένο φτερό». Όµως, αυτό που κυρίως µας φανερώνει είναι η αλληλεγγύη, η αποδοχή του διαφορετικού και η φιλία µεταξύ ανόµοιων υπάρξεων. Το σηµαντικότερο µάθηµα της ζωής είναι να νοιαζόµαστε ο ένας για τον άλλον.

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου φιλοξενεί μήνυμα της σπουδαίας ερμηνεύτριας Μαρίζας Κωχ: «Όσοι προλάβαµε να ζήσουµε παιδικά χρόνια ταξιδεύοντας ανάµεσα στη φαντασία και την πραγµατικότητα, ξέρουµε ότι το παραµύθι είναι το κλειδί που ανοίγει τις πόρτες για τις αλήθειες της ζωής. Ο κόσµος του βιβλίου της Βάσως Μαυρουδή δεν αποτελείται µόνο από νεράιδες, όµορφα δάση µε ευτυχισµένα ζωάκια, χρώµατα και µυρωδιές, αλλά µας φανερώνει µε λεπτότητα και ευαισθησία την ψυχική δύναµη που κρύβει µέσα του κάθε πλάσµα!»

…και τη συγγραφέα

Η Βάσω Μαυρουδή γεννήθηκε στο Θησείο της Αθήνας. Σπούδασε ιταλική φιλολογία και ισπανική γλώσσα, είναι µέλος της ΕΣΗΕΑ και εργάστηκε ως δηµοσιογράφος. Είναι µητέρα δύο παιδιών και γιαγιά τεσσάρων  εγγονών. Έζησε για 54 χρόνια µε τον αείμνηστο συνθέτη-κιθαριστή και χρονογράφο Νότη Μαυρουδή, που όπως δηλώνει η ίδια, τη γέµισε µε µελωδίες και αγάπη, δώρα τα οποία φέρει µαζί της για όσο ζει κι ονειρεύεται.

Show More

Related Articles

Back to top button