ΠολιτικήΝέαΕιδήσεις

Ψηφίστηκε η τροπολογία για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε από τη Βουλή η συμπληρωματική τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για το «μπλόκο» στην εκλογική κάθοδο του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές.

Η τροπολογία υπερψηφίστηκε με τις ψήφους της Νέα Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε από την ψηφοφορία. Τα υπόλοιπα κόμματα ψήφισαν «κατά».

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκαν και οι υπόλοιπες πέντε υπουργικές τροπολογίες που είχαν κατατεθεί στο σχέδιο νόμου, ενώ νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης δεν έκανε δεκτή καμία από τις 19 βουλευτικές τροπολογίες και συνεπώς δεν τέθηκαν σε ψηφοφορία.

Ένταση υπήρξε κατά τη διάρκεια των συζητήσεων ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με την κυβέρνηση να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για εκλογικούς τακτικισμούς με στόχο την αντισυστημική ψήφο, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε την τροπολογία ως πρόχειρη νομοθέτηση και ευθεία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη με τον Μάκη Βορίδη να απαντά στη συνέχεια σε υψηλούς τόνους.

Συγκεκειρμένα, ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος μάλιστα στον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος έφερε την επίμαχη τροπολογία, τόνισε: «Εσείς δε μας λέγατε ότι τα έχετε όλα περιφρουρήσει με τη τροπολογία σας; Και ότι εμείς δε θέλαμε το μπλόκο στο Κασιδιάρη; Και που είναι το μπλόκο στον Κασιδιάρη; Γιατί δεν το καταφέρατε; Γιατί φτιάξατε έναν νόμο που παραβιάζει το Σύνταγμα. Και προφανώς δε καταφέρατε να πείσετε τους δικαστές του πρώτου τμήματος, του αρμοδίου να κρίνει. Και προφανώς για να τους πείσετε υπουργοί σας τους ξεμονάχιαζαν στα καφενεία πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου. Το παραδέχθηκε ο κ. Οικονόμου. Στα καφενεία είναι η θεσμική επαφή;».

«Να δούμε την ουσία: Φέρνετε μια τροπολογία για ένα θέμα που θα είχε λυθεί με μια μικρή προσθήκη/ αλλαγή στον υπάρχοντα νόμο. Δεν θα ανακηρύσσετε κόμμα αν έχει στις λίστες ή και στις λίστες του καταδικασθέντες για εγκλήματα σας αυτό που καταδικάσθηκε ο κ.Κασιδιάρης, ο οποίος τρία χρόνια τώρα, αν και φυλακισμένος κάνει προεκλογικό αγώνα με την ανοχή της κυβέρνησής σας. Τι λέμε: Οχι να αποφασίζουν οι δικαστές για το ποια κόμματα θα έχουν τη δυνατότητα να αποφασίζουν ποιοι θα κατέβουν και ποιοι όχι. Γιατί; Είναι επικίνδυνο λέμε. Είναι γνωστή η τροπολογία που μπορεί να ψηφιστεί για να μην διακινδυνεύσουμε. Έχει γίνει αρκετή ζημιά αυτά τα 4 χρόνια στα ζητήματα της δημοκρατικής λειτουργίας. Ενα λάθος δεν διορθώνεται με επιμονή στο λάθος και θεσμικές ακροβασίες» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Απατώντας ο Μάκης Βορίδης σημείωσε ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ, «υιοθετεί τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς», δηλαδή του κόμματος Κασιδιάρη. Η κυβέρνηση, παράλληλα καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ «μικροπολιτικούς λόγους», ότι, δηλαδή, μέσα από τη «δεξαμενή» των αγανακτισμένων και αντισυστημικών πολιτών που θέλουν τιμωρία του πολιτικού συστήματος, επιθυμεί να «ψαρέψει» ψήφους, αλλά, κυρίως, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι θέλει να στερήσει την αυτοδυναμία από τη Νέα Δημοκρατία.

Show More

Related Articles

Back to top button