Χαλάνδρι

Μείωση 18% στα τέλη του Χαλανδρίου

Στο 18% διαμορφώνεται η μείωση των δημοτικών τελών του Χαλανδρίου σε σχέση με το 2014 μετά και την νέα, τρίτη κατά σειρά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μείωση που αποφάσισε ο Δήμος. Προβλέπεται ακόμη πλήρης απαλλαγής τελών για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Το τέλος για τα νοικοκυριά διαμορφώνεται σε 1.10 ευρώ/τ.μ..

Η σχετική απόφαση λήφθηκε απο το ΔΣ του Χαλανδρίου στην συνεδρίαση της 19ης Οκτωβρίου απο την οποία απείχαν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης (Κουράσης -ΝΔ, Ανδρεόπουλος-ΚΙΝΑΛ, Θωμάς-ΚΙΝΑΛ, Καρατζά -ΚΚΕ, ΛΑΕ). 

Με τον τρόπο αυτό το Χαλάνδρι μετατρέπεται στον φθηνότερο δήμο των βορείων προαστίων ενώ συντριπτική ειναι η διαφορά και με άλλους μεγάλους Δήμους της Αθήνας. Για παράδειγμα, στον Χολαργό τα τέλη είναι στο 1.80 ευρώ /τμ, στην Ν.Σμύρνη 1.55ευρώ/τμ, στην Πεντέλη και στα Μελίσσια 1.85 ευρώ ανά τμ, στην Γλυφάδα 1.30Ε/τμ, στο Ψυχικό 1.96ευρώ/τμ, στο Ν. Ψυχικό 1.43Ε/τμ, στην Φιλοθέη 1.96Ε/τμ και στο Μαρούσι 1.51Ευρώ/τμ.
Ακόμη και σε δήμους με τελείως διαφορετική κοινωνική σύνθεση και κυρίαρχο το εργατικό στοιχείο,που έχουν μάλιστα αριστερές διοικήσεις όπως πχ η Πετρούπολη,η Καισαριανή και το Χαϊδάρι τα δημοτικά τέλη είναι ώς και 50% ακριβότερα του Χαλανδρίου!!
Το Χαϊδάρι εχει 1.69Ε/τμ,η Καισαριανή 1.50Ε/τμ και η Πετρούπολη 1.18Ευρώ/τμ.

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button