Χαλάνδρι

Λοτσάρη: “Προσχηματική” η διαγραφή μου – Θα συνεχίσω πάνω από κόμματα και χρώματα

Για "εσωστρέφεια" κατηγόρησε την παράταξη Κουράση

“Θα συνεχίσω να υπηρετώ το Χαλάνδρι… πάνω από κόμματα και χρώματα” ήταν η απάντηση της Μαρίας Λοτσάρη στην “προσχηματική” όπως την χαρακτήρισε διαγραφή της από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης υπό τον πρώην Δήμαρχο, Γ. Κουράση.

Η κα. Λοτσάρη τόνισε ότι “αντί για προσπάθεια σύμπνοιας, ο επικεφαλής, γνωρίζοντας την απόφασή μου, να μην είμαι εκ νέου υποψήφια, επέλεξε το χειρότερο δρόμο, αυτόν της εσωστρέφειας”. Υπενθυμίζεται ότι η παράταξη του κ. Κουράση αποφάσισε την διαγραφή της κας Λοτσάρη με αφορμή το ταξίδι της στην Κίνα για λογαριασμό του Δήμου και με αιτιολογία ότι δεν είχε ενημερώσει την παράταξη. Ωστόσο, η αιτία φαίνεται ότι ήταν η διαφοροποίηση της απο την αντιπολιτευτική τακτική του κ. Κουράση η οποία κορυφώθηκε με την ψήφιση του προυπολογισμού του Δήμου άλλα και στηρίζοντας κι άλλες δράσεις της δημοτικής αρχής, κόντρα στην παραταξιακή γραμμή.

Η ανεξάρτητη, πλέον, δημοτική σύμβουλος έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψηφία, ωστόσο με δεδομένη και την ρευστότητα που υπάρχει στον χώρο της παράταξης, πολλοί είναι εκείνοι που δεν αποκλείουν στο τέλος μια ολική επαναφορά της, είτε συμμετέχοντας σε ψηφοδέλτιο με προοδευτικό πρόσημο είτε ακόμη και ως επικεφαλής συνδυασμού.

Αναλυτικά η δήλωση της κας Λοτσάρη:

«Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2018, ο επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι σε δράση», με την οποία εξελέγη το 2014 και την οποία έκτοτε υπηρέτησα με συνέπεια και σοβαρότητα, αποφάσισε τη διαγραφή μου, με την αιτιολογία που προέβαλλε αργότερα ότι ενίοτε διαφοροποιούμαι από τις θέσεις της παράταξης. Η απόφαση της διαγραφής φαίνεται μάλλον προσχηματική, δεδομένου ότι, ψηφίζοντας πάντα κατά συνείδηση και με βάση τα συμφέροντα των δημοτών, έχω διαφοροποιηθεί στο παρελθόν και για άλλα θέματα, χωρίς να έχει τεθεί ζήτημα «παραταξιακής νομιμότητας». Σημειώνω, δε, ότι ουδέποτε προσκλήθηκα στη συνεδρίαση της Δημοτικής μας ομάδας κατά την οποία υποτίθεται ότι συζητήθηκε και αποφασίστηκε («ομόφωνα», μάλιστα, στις 12 Δεκεμβρίου) η διαγραφή, ενώ στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας θα επέβαλαν να μου δοθεί τουλάχιστον η ευκαιρία να εκθέσω και τις δικές μου απόψεις. Δυστυχώς στο τέλος της θητείας  μας και στην τελική ευθεία προς τις εκλογές αντί για προσπάθεια σύμπνοιας, ο επικεφαλής, γνωρίζοντας την απόφασή μου, να μην είμαι εκ νέου υποψήφια, επέλεξε το χειρότερο δρόμο, αυτόν της εσωστρέφειας. Η απόφαση της παράταξης είναι πλέον ειλημμένη, οπότε δεν έχει νόημα η περαιτέρω συζήτησή της.

Ο χρόνος θα αποδείξει πέραν πάσης αμφιβολίας την ανιδιοτέλεια των κινήτρων μου, καθ’ όλη τη θητεία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου. Άλλωστε, το έργο που, με τις μικρές μου δυνάμεις, έχω συνεισφέρει στην πόλη μας σε τομείς όπως τα σχολεία, οι ευπαθείς ομάδες και η ασφάλεια των δημοτών, είναι καταγεγραμμένο και γνωστό. Προσωπικά, θα συνεχίσω μέχρι τη λήξη της θητείας μου, το 2019, να υπηρετώ το Χαλάνδρι ως ανεξάρτητη πλέον Δημοτική Σύμβουλος, διατηρώντας την πεποίθηση ότι, τουλάχιστον στην Αυτοδιοίκηση, πρέπει να πολιτευόμαστε με πνεύμα συνεργασίας, υπεράνω διαχωριστικών γραμμών και ανεξαρτήτως παραταξιακών σκοπιμοτήτων. Πάνω από κόμματα και χρώματα, με γνώμονα μόνο το συμφέρον του τόπου μας.

Κρατώ, από τη συνεργασία μου με τα μέλη της παράταξης «Χαλάνδρι σε δράση», τις δημιουργικές στιγμές μας και αφήνω στη διάθεση τους, τις προτάσεις  και τις απόψεις που έχω διατυπώσει, συμφωνώντας ή διαφωνώντας με την επίσημη θέση της παράταξης. Οι Χαλανδραίοι, το 2014, μου έδωσαν την ευκαιρία να υπηρετήσω την πόλη μας. Δημόσια τους απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την επικοινωνία μας και για όσα μοιραστήκαμε. Τους διαβεβαιώ ότι θα συνεχίσω να τιμώ  την εμπιστοσύνη τους ως την ολοκλήρωση της θητείας μου, όπως ακριβώς με έχουν εξουσιοδοτήσει. Ένα ομορφότερο Χαλάνδρι με καλύτερη καθημερινότητα και ποιότητα ζωής ας  είναι επιδίωξη όλων μας».

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button