ΜαρούσιΝέα

Μαρούσι: To “έπαιζε” μεγαλοεπιχειρηματίας μέχρι που του… πέρασαν χειροπέδες

Συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης (4/1) στο Μαρούσι, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 64χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης και δύο καταδικαστικές αποφάσεις με ποινή κάθειρξης εννέα ετών, φυλάκισης 20 μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ για απάτες κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και παράβαση του νόμου περί επιταγών.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία ο 64χρονος άνδρας εμφανιζόταν ψευδώς ως επιχειρηματίας με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και δραστηριότητα σε χώρες του εξωτερικού. Συγκεκριμένα, παρουσιαζόταν ως ιδιοκτήτης εργοστασίου κατασκευής πρώτων υλών στη Βουλγαρία, δραστηριοποιούμενος επιχειρηματικά σε Αφρικανικές χώρες με αντικείμενο την εμπορία μεταλλεύματος (σκραπ) με μεγάλα κέρδη.

Ο συλληφθείς διατελούσε πολυτελή βίο, με σκοπό να δημιουργήσει προφίλ ατόμου με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, έτσι ώστε να πείσει τα υποψήφια θύματά του να επενδύσουν στη Βουλγάρικη αγορά ομολόγων, υποσχόμενος μεγάλα κέρδη σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ακόμη, σημειώνεται ότι ως εγγύηση για τα χρήματά που είχαν επενδύσει οι ανωτέρω ο 64χρονος εξέδιδε επιταγές που δεν είχαν συναλλακτική αξία. Μάλιστα, το περιουσιακό όφελος που έχει αποκομίσει από την παράνομη δραστηριότητα υπερβαίνει τις –500.000- ευρώ.

Τέλος, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πηγή: Ελληνική Αστυνομία

Show More

Related Articles

Back to top button