ΚηφισιάΝέαΕιδήσεις

Κηφισιά – Έτσι το γονεϊκό κίνημα απέτρεψε τη συγχώνευση τμημάτων στο Νηπιαγωγείο Εκάλης

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Κηφισιάς χαιρετίζει το θετικό αποτέλεσμα που απέσπασε ο Σύλλογος Γονέων του Νηπιαγωγείου Εκάλης από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας.

Όπως ενημερώνει το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Κηφισιάς, την περασμένη Πέμπτη ενημερώθηκαν οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου Εκάλης ότι λόγω του αριθμού των μαθητών, που είναι 28, θα μειωθούν τα τμήματα από δύο σε ένα και 3 μαθητές πρέπει να εγγραφούν σε άλλο νηπιαγωγείο (της Νέας Ερυθραίας). Οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν αμέσως τον Σύλλογο Γονέων, ο οποίος με την σειρά του ενημέρωσε την Ένωση Γονέων. Από κοινού σχεδιάστηκε η αντίδραση στο αντιεκπαιδευτικό αυτό μέτρο.

Αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε άμεσα -την Κυριακή 9 Απριλίου- γενική συνέλευση του Συλλόγου Γονέων. Σε αυτήν παραβρέθηκαν αρκετοί γονείς, οι εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείου και η Ένωση Γονέων με δύο μέλη της, οι οποίοι και καταδίκασαν την απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Παράλληλα το γονεϊκό κίνημα πρόβαλλε τις εξής διεκδικήσεις:

Έως 15 μαθητές στα τμήματα των νηπιαγωγείων και όχι να στοιβάζονται 25 μαθητές, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διεξαχθεί σωστά η εκπαιδευτική διαδικασία

Να μην γίνει αποδεκτό το κλείσιμο τμημάτων και η συγχώνευση σχολείων.

Απόφαση της γενικής συνέλευσης ήταν η πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας τη Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου στην Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Β΄ Αθήνας. Σε αυτήν συμμετείχαν γονείς του νηπιαγωγείου της Εκάλης, εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου της ‘Ένωσης Γονέων, η νηπιαγωγός, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου, καθώς και η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Κηφισιάς Κ. Καραλή.

Από τη συνάντηση οι συγκεντρωμένοι έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο και ότι το νηπιαγωγείο θα λειτουργήσει με δύο τμήματα. «Το θετικό αυτό αποτέλεσμα προήλθε από την άμεση αντίδραση του Συλλόγου Γονέων Νηπιαγωγείου Εκάλης και τη συνεργασία που είχε με την Ένωση, τους εκπαιδευτικούς και τη ΔΕΠ. Θεωρούμε ότι κριτήριο αποτέλεσε το γεγονός ότι διανύουμε προεκλογική περίοδο, όπως και οι παρεμβάσεις που έγιναν από την πλευρά του Δήμου Κηφισιάς, σημειώνει η Ένωση Γονέων Κηφισιάς και προσθέτει:

«Πρέπει όμως όλοι οι γονείς να μην εφησυχάζουν. Η πολιτική της συγχώνευσης τμημάτων σχολείων είναι συγκεκριμένη, προέρχεται από το υπουργείο Παιδείας και θα συνεχιστεί όσο οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και η κοινωνία συνολικά δεν αντιδρά.

Ο Σύλλογος Γονέων του Νηπιαγωγείου της Εκάλης έδειξε τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζονται μέτρα που υποβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο, την εκπαιδευτική διαδικασία και το εκπαιδευτικό δυναμικό.

Στόχος όλων μας είναι η αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Η διατήρηση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Η γενναία αύξηση των δαπανών για την παιδεία».

Show More

Related Articles

Back to top button