Περιβάλλον

Καθάρισε ο Σαρωνικός

Καθαρό Σαρωνικό άλλα πολλές ακατάλληλες ακτές στην Ανατολική Αττική θα βρουν αυτό το καλοκαίρι οι πολίτες.
Σύμφωνα με το ΕΛΚΕΘΕ, πλέον ένα χρόνο μετά το ναυάγιο του δεξαμενοπλοίο “Αγία Ζώνη 2”, “δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στον Σαρωνικό σε ό,τι αφορά τη ρύπανση από πετρελαιοειδή και σε ό,τι αφορά το θαλασσινό νερό”. Τ υπουργείο Υγείας έχει άρει την απαγόρευση σε όλες τις περιοχές που υπήρχε.
Η σχετική έκθεση του ΕΚΛΕΘΕ έχει σταλεί στην αρμόδια Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής. Σύμφωνα με την έκθεση, ήδη απο τον περασμένο Δεκέμβριο σε όλα τα σημεία, οι συγκεντρώσεις των υδρογονανθράκων είναι φυσιολογικές
Οι περιοχές που εξετάστηκαν είναι όλη η ανατολική πλευρά της Σαλαμίνας και από τον Πειραιά μέχρι τα Λεγρενά, απ’ όπου ελήφθησαν δείγματα από 56 σημεία. Έχουν ληφθεί δείγματα απ’ όλη την παράκτια ζώνη, σε ανοιχτή θάλασσα μέχρι βάθος 92 μέτρων ενώ χρησιμοποιήθηκαν δύτες και ειδική βυθιζόμενη κάμερα σε βάθος από 0-20 μέτρα.
Αντιθέτως, στην Ανατολική Αττική την οποία επισκέπτονται περισσότερο, λόγω εγγύτητας οι κάτοικοι των βορειοανατολικών προαστίων, τα νερά δεν ειναι και τόσο καθαρά αφού κάθε χρόνο εντοπίζεται πλήθος ακατάλληλων ακτων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρσι, το 44% των 32 ακτών απο τον Σχινιά έως το Λαυριο, σχεδόν οι μισές δηλαδή, κρίθηκαν ως ακατάλληλες.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button