ΒριλήσσιαΕιδήσεις

Ηχηρή αποδοκιμασία Ντινόπουλου

Του γύρισε την πλάτη η μίση ΝΔ της ευρωκάλπης, παρότι ζήτησε κομματική ψήφο. Ασθμαίνοντας οδεύει στον Β γύρο τάζοντας πάντα

Δεν πέτυχε τους στόχους που είχε θέσει ο κ. Ντινόπουλος. Επιχείρησε να θέσει καθαρά κομματικά κριτήρια και να φέρει την κεντρική πολιτική πόλωση στην δημοτική εκλογική αναμέτρηση, παλεύοντας για την επανάκαμψη του στον δημαρχιακό θώκο που κάποτε άφησε για να εισέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή και τελικά στην κυβέρνηση Σαμαρά. Θεώρησε ότι τα παραδοσιακά υψηλά εκλογικά ποσοστά της ΝΔ στα Βριλήσσια θα του άνοιγαν τον δρόμο. Τα αποτελέσματα όμως έδειξε ότι η ρητορική του δεν έπεισε. Οι Βριλησσιώτες ψηφοφόροι απέδειξαν εκ νέου ότι πάνω από τις προτιμήσεις τους για τα κόμματα ή και την αναγνωρισημότητα των προσώπων, θέτουν για τον Δήμο όλο και περισσότερο αυστηρά κριτήρια με αυτοδιοικητικό και υπερκομματικό πρόσημο.

“Σφαλιάρα” από τα (κέντρο)δεξιά…

Παρότι στις ευρωεκλογές, η ΝΔ πήρε στα Βριλήσσια 44%, δέκα μονάδες παραπάνω από το εθνικό της ποσοστό, ο συνδυασμός «Δυνατά» του Α. Ντινόπουλου ο οποίος κατά τα λεγόμενα του είχε το «χρίσμα του Κ. Μητσοτάκη», έφτασε μόλις στο αγχωμένο 27% βλέποντας την πλάτη της υπερκομματικής υποψηφιότητας του Δημάρχου, Ξένου Μανιατογιάννη που από τον πρώτο γύρο πήρε την πρώτη θέση.

Πρόκειται για ένα αντικειμενικά  ιδιαίτερα εύθραυστο ποσοστό, το οποίο σύμφωνα με τις αναλύσεις έμπειρων παραγόντων στα δημοτικά κοινά, προέρχεται κυρίως από ψηφοφόρους μεγαλύτερης ηλικίας κι από όσους προέρχονται από τον σκληρό κομματικό πυρήνα ο οποίος πολιτικά  συνδέεται με συγκεκριμένα κορυφαία στελέχη και με τα κεντρικά γραφεία του κόμματός.

Με αυτές τις ψήφους,  κατάφερε έστω και (κυριολεκτικά) στον πόντο να αφήσει τελικά εκτός Β΄ γύρου τον συνδυασμό της ανανεωμένης «Νέας Πνοής» και τον Γιάννη Πισιμίση που έκαναν την έκπληξη για το πολύ υψηλό ποσοστό του 26% που συγκέντρωσαν, μένοντας πίσω από τον κ. Ντινόπουλο μόλις για 102 ψήφους. Με βάση τους αριθμούς και δεδομένης και ενός είδους προσωπικής τοπικής ψήφου στις δημοτικές εκλογές, η βασική εκτίμηση είναι ότι ο κ. Ντινόπουλος δεν κατάφερε τελικά να συγκεντρώσει από ό,τι φαίνεται ούτε τους μισούς εκλογείς του κόμματός του στην κάλπη των ευρωπαϊκών εκλογών.

Οι ίδιες αναλύσεις και πολιτικές εκτιμήσεις επιμένουν ότι ο κ. Ντινόπουλος δεν κατάλαβε εγκαίρως ότι ακόμα και εντός των κύκλων των παραδοσιακών ψηφοφόρων της ΝΔ των Βριλησσίων η επανάκαμψή του στα κοινά του Δήμου δεν θεωρήθηκε σε καμία στιγμή η λύση στη σημερινή αυτοδιοικητική εκπροσώπηση της ΝΔ, αλλά στη σκέψη τους η κίνηση αυτή τον καθιστά τον ίδιο έναν πρόβλημα για τη δημοτική της έκφραση στο σύγχρονο περιβάλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και ευρύτερα σε ό,τι αφορά τη στελεχιακή εκπροσώπηση της ΝΔ.

Το προηγηθέν “χαστούκι” από την Πειραιώς και τον Μητσοτάκη

Αυτό, έγινε σαφές κι από τη δεδομένη άρνηση του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη και των συνεργατών του, οι οποίοι σε δύο φάσεις, στον αρχικό σχεδιασμό σχηματισμού ψηφοδελτίων το προηγούμενο καλοκαίρι και πρόσφατα με την αποχώρηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τη  Β΄ Αθηνών, του κατέστησαν απολύτως σαφές ότι δεν επιθυμούν τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ούτε στην ενιαία αρχικά Β΄ ούτε τελευταία στον Β1 – Βόρεια Β΄Αθήνας.

Έγινε επίσης σαφές και από την μάλλον χλιαρή τους στήριξη στην υποψηφιότητα του για Δήμαρχος Βριλησσίων.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button