ΑνάλυσηΠολιτική

Νέα εποχή στην πολιτική σκηνή με την εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη ως του πιο πιθανού αρχηγού μιας νέας αντιπολίτευσης.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παρών με 140.000 ψηφοφόρους και μεγάλη συσπείρωση γύρω από τις κάλπες του. Μόνο που αυτή τη φορά η προσέλευση 40.000 ψηφοφόρων δείχνει ότι υπάρχει ανάγκη έκφρασης για ένα νέο πολιτικό σκηνικό και μάλιστα χωρίς πολιτικό υπόβαθρο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα πούμε τα γνωστά ειπωμένα, ότι ήρθε από την Αμερική άγνωστος στα πολιτικά πράγματα της χώρας άγνωστος και στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Χρησιμοποίησε όλες τις επικοινωνιακές πλατφόρμες, νέα συνθήματα και ένα τελείως ανατρεπτικό προφίλ στο πολιτικό και κοινωνικό κατεστημένο. Και έγινε αποδεκτό. Στο κάλεσμα του ανταποκρίθηκε η πλειοψηφία ενός κόμματος, που μέχρι πριν δύο μήνες ήταν σε κατάρρευση και κατάφερε να προσελκύσει 40000 νέους ψηφοφόρους.

Την επικοινωνιακή αυτή τακτική την ακολούθησε και η Νέα Δημοκρατία σε πιο περιορισμένο πλαίσιο, εξάλλου δεν την έπαιρνε και παραπάνω σαν παραδοσιακό συντηρητικό κόμμα που είναι. Εντούτοις και σαυτα τα ριζοσπαστικά βήματα προσέγγισης που έκανε, ο κόσμος ανταποκρίθηκε δίνοντας ένα γενναίο 41%.

Δεν έχει σημασία αν ο επικεφαλής της επικοινωνιακής καμπάνιας της Νέας Δημοκρατίας ήταν Αμερικανός και ο Στέφανος Κασσελάκης έρχεται κατευθείαν από την Αμερική χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο επικοινωνίας σε πιο προχωρημένο βαθμό σχετικά με τα ήθη και τις συνήθειες του Έλληνα πολίτη.

Σημασία έχει ότι η επικοινωνιακή πολιτική που ακολούθησαν ήταν αυτή που τους έδωσε την νίκη.

Υπάρχει αντιπολίτευση πλέον, υπό αναδιοργάνωση, σε ένα νέο κόμμα που αναδύεται μέσα από την προβλεπόμενη διάλυσή του με εντελώς διαφορετικό προφίλ που θα προσαρμοστεί στις ανάγκες της νέας κοινωνίας όπως την διαμορφώνουν οι νέες τεχνολογίες και οι νέες σχέσεις που έχουν προκύψει από αυτές.

Η οπαδοποίηση μέσω της φυσικής παρουσίας έχει αντικατασταθεί από την συμμετοχή της μονάδας, μέσω πλατφορμών σε ένα σύνολο που ζητάει να εκφραστεί αλλά και να διεκδικήσει με νέους τρόπους -θα δούμε – τα δικαιώματά της.

 

Show More

Related Articles

Back to top button