ΒριλήσσιαΠεριβάλλον

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην διαχείριση απορριμμάτων των Βριλησσίων

Διπλάσια σχεδόν από τον μέσο όρο που πέτυχαν όλοι οι Δήμοι της Αττικής, ήταν η μείωση των σύμμεικτων απορριμμάτων που οδηγούνται σε ταφή, μέσω της αύξησης της διαλογής στη πηγή και της ανακύκλωσης, απο τον Δήμο Βριλησσίων, το πρώτο τετράμηνο του 2018.

Η μείωση είναι της τάξης του 11% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2017 με τον μέσο όρο μείωσης του συνόλου της Αττικής να είναι 6,2%, ενώ φτάνει το 28% σε σχέση με την ίδια περίοδο, το 2016.

Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που εστάλησαν στους Δήμους Δήμους Αττικής από τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) για τη διαχείριση απορριμμάτων κατά το α΄ τετράμηνο του τρέχοντος έτους.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 4.495 τόνων ΑΣΑ που παράχθηκαν στο Δήμο Βριλησσίων, 1.211 τόνοι συλλέχθηκαν χωριστά στην πηγή (27%) για το α΄ τετράμηνο του 2018, ενώ 3.284 οδηγήθηκαν κατά το ήμισυ στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑκ) του ΕΔΣΝΑ για επεξεργασία και κατά το ήμισυ απευθείας για ταφή. Η ποσότητα αποκομιδής σύμμεικτων είναι μειωμένη περί -11% σε σχέση με τους πλέον των 3.687 τόνους του αντίστοιχου διαστήματος του 2017 και έναντι 4.571 το 2016, δηλαδή μείωση συμμείκτων -28% για την ίδια περίοδο σε διάστημα δυο μόλις ετών.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Βριλησσίων τονίζεται ότι τα στοιχεία δ”ικαιώνουν την προσπάθεια που καταβάλλουν οι δημότες και οι εργαζόμενοι του Δήμου για διαρκή αύξηση της ανακύκλωσης και κομποστοποίησης με Διαλογή στην Πηγή. Τόσο για τη συνεχώς μειούμενη αποστολή των ποσοτήτων απορριμμάτων προς ταφή στο έδαφος της Αττικής (περί το ήμισυ των παραγόμενων μαζί με την επεξεργασία σημαντικού μέρους συμμείκτων), όσο και για τη δικαίωση της επιλογής του – όπως προκύπτει πλέον και από τα επίσημα στοιχεία της γενικής τάσης για το σύνολο των ΟΤΑ της Αττικής, να πιστέψει και να πρωταγωνιστήσει στην εφαρμογή του νέου Εθνικού και Περιφερειακού σχεδιασμού (ΕΣΔΑ & ΠΕΣΔΑ) και φυσικά του δικού του ομόφωνα ψηφισμένου και αυτοδύναμα υλοποιούμενου στρατηγικού σχεδιασμού του (ΤΣΔΑ) για σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων (ΑΣΑ), με Διαλογή στην Πηγή.

Στην ανακοίνωση, ο Δήμος Βριλησσίων επισημαίνει ότι “αξίζουν συγχαρητήρια συνολικά στη διοίκηση και το Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ” ενώ εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες “για τη συνεχή συνεργασία και αμέριστη συμπαράσταση στην υλοποιούμενη πολιτική προς τον περιφερειακό σύμβουλο και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου κ. Αριστείδη Βρούστη, όπως και στην περιφερειακή σύμβουλο και μέλος της Ε.Ε του συνδέσμου κα Σοφία Κορωναίου για την ειδικότερη συνεργασία στην χωριστή συλλογή χαρτιού στα σχολεία της πόλης μας, στο πλαίσιο του κοινού μας προγράμματος «Ανακυκλώνουμε γιατί μετράει!!”.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button